Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gaziantep’te tarihi geçmiş ürün satan zincir markete kapatma cezası

Gaziantep’te zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında tarihi geçmiş ürün sattığı belirlenen zincir marketin şubesi, 3 gün süreyle kapatıldı.

ABONE OL
Nuray UZATMAZ/GAZİANTEP, (DHA)-

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri marketlere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sırasında Binevler Mahallesi'ndeki bir zincir marketin şubesinde tarihi geçmiş ürünler tespit edildi. Ekipler, ürünlere el koyarken, marketi 3 gün süreyle kapattı.

‘YÜZDE 97 DÜŞÜŞ OLDU’

Marketin önüne gelerek açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu son kullanma tarihi geçmiş ürün satışında yüzde 97’lik bir düşüş olduğunu belirterek, bu konudaki denetimlerinin devam edeceğini vurguladı. Tahmazoğlu, “Zabıta ekiplerimizle birlikte halkımızın sağlığını korumak adına denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. 2024 yılı içerisinde 31 bin 500 iş yerini denetledik. 2025 yılında ise daha yıl bitmeden 33 bin iş yerini denetledik. Yapmış olduğumuz bu denetimlerle vatandaşımızın daha güvenli alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz denetimlerde 196 binden fazla son kullanma tarihi geçmiş ürünü maalesef marketlerde yakaladık ve imha ettik. Yılbaşında almış olduğumuz kararla bundan böyle son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iş yerlerine, ilk tespitte 3 gün, ikinci tespitte 7 gün, üçüncü tespitte tamamen kapatacağımızın kararını aldık. Bu yıl uygulamaya başladık. Yapmış olduğumuz bu uygulamayla son kullanma tarihi geçmiş ürün satışında yüzde 97’lik bir düşüş oldu. Denetimlerin bu konuda çok faydası oldu. Yüzde 3’lük bir kısım maalesef hala ısrarla bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürün satmaya devam ediyor. Bu kapsamda bu marketi de 3 gün süre ile kapatıyoruz” diye konuştu.



Diğer Haberler

  1. Hüseyin Kocabıyık hakkında 2 yıl 5 ay hapis cezası
  2. Durdurulan araçtan 15 kaçak göçmen yakalandı
  3. Bodrum'da kıyıya ölü caretta caretta vurdu
  4. Baba ile kızının ölüm nedeni araştırılıyor
  5. Bitlis merkezli 9 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu; 46 tutuklama
  6. Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
  7. Şırnak'ta kar yağışı
  8. Kaşdemir: Niyetimiz Çanakkale'nin iki yakasına hizmet etmek
  9. Çekmeköy'de Cumhuriyet Savcısını öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
  10. Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

© Copyright 2025

DHA