Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Halay çekerken çalınan telefonunu bulan polise İtalyan öğrenci Linda'dan teşekkür

Diyarbakır’a Erasmus projesi kapsamında gelen İtalyan öğrenci turist grubundan Linda Ugolini’nin (19), tarihi On Gözlü Köprü üzerinde halay çekerken telefonunu çalan şüpheli ile ona yardım edip cihazı satan 4 kişi gözaltına alındı. Linda Ugolini, “Diyarbakır polisine teşekkür ederim” dedi.

ABONE OL
Burak EMEK- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)-

Olay, Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü üzerinde meydana geldi. Erasmus projesi kapsamında 10 kişilik İtalyan grup, Diyarbakır'a geldi. Kafile, Sur ilçesinde tarihi On Gözlü Köprü'de halay çekerken hırsızlar, turist gruba yanaştı, bir turistin cebinden telefonunu çaldı. Cep telefonunun olmadığını fark eden Linda Ugolini, telefonunu düşürdüğünü zannetti fakat halay anını videoya çeken arkadaşı görüntülerde bir kişinin kendisine yaklaştığını fark etti.

Durumu polise bildiren grup için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Videoları inceleyen ekip, telefonu çalan şüpheli ile ona yardım eden 2 ve telefonu sattıkları belirlenen 2 kişiyi ‘Rötar’ operasyonuyla gözaltına aldı. Yapılan aramalarda cep telefonu ele geçirilerek, sahibi Linda Ugolini’ya uçuşa bir gün kala teslim etti.

‘AİLEME VE ARKADAŞLARIMA ‘TÜRKLER GİBİ OLUN’ DİYECEĞİM’

DHA’ya konuşan Linda Ugolini, Türk polisine teşekkür ederek, “Telefonumu buldukları için kendimi çok şanslı hissediyorum. Telefonum çalındı ve onlar bunu buldu. Çok iyi bir iş oldu. Diyarbakır polisine teşekkür ederim. Daha önce belirttiğim gibi mesele telefon değil, gösterilen yaklaşım. Ülkeme döndüğüm zaman aileme ve arkadaşlarıma diyeceğim ki Türkler gibi olun” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp, intihar etti
  2. 9 Mayıs Avrupa Günü Ankara’da resepsiyonla kutlandı
  3. 3 çocuk annesi, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  4. Bangladeşli askeri heyetten BAYKAR'a ziyaret
  5. Hataylı depremzede çalışmak için geldiği Bursa’da iş kazasında hayatını kaybetti
  6. Otomobilin içinde ölü bulundu
  7. Bursa’da 2 kardeş, enişteleri ve kardeşleri ile çıkan silahlı kavgada hayatını kaybetti
  8. Atölye kiralayıp, kaçak elektrik çekerek Bitcoin üreten şüpheliye gözaltı
  9. Belediye garajından mazot alan belediye avukatı ile Belediye Başkanına 12 yıl hapis istemi
  10. İzmir'de zeytinlik alanda yangın

© Copyright 2024

DHA