Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Halıya sarılı halde cesedi bulunan Sedef Güler cinayeti davasında sanık: Hiçbir şey yapmadık

Büyükçekmece'de denizde elleri ve ayakları bağlanmış halde halıya sarılı olarak cesedi bulunan Sedef Güler'in öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Müşteki avukatı reddi hakim talebinde bulunurken savunma yapan tutuklu sanık Yavuz Güngör "Hiçbir şey yapmadık biz. Geldi, içti, öldü" dedi.

ABONE OL
Ceyda BIYIKLIOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)-

Büyükçekmece Mimar Sinan Sahili'nde 7 Haziran günü elleri ve ayakları bağlandıktan sonra halıya sarılmış ve ağırlık bağlanarak denize atılmış halde kadın cesedi bulundu. Polisin çalışmasında hayatını kaybeden kadının 24 yaşındaki Sedef Güler olduğu tespit edildi. Hazırlanan iddianame kapsamında 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma önce Güler’in annesi sinir krizi geçirdi. Duruşmada tutuklu sanıklardan Yavuz Güngör, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuklu diğer sanık Fırat Baykara ise mahkemede hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Yavuz Güngör, "Hiçbir şey yapmadık biz. Kız zaten uyuşturucu bağımlısıydı. Geldi, içti, öldü. Savunmamın SEGBİS ile alınmasını istemiyorum. Duruşmada savunma yapmak istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanığın bir sonraki duruşmada salona getirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Mahkemede hazır bulunan tutuklu sanık Fırat Baykara ise avukatının olmaması nedeniyle savunma yapmadı. Son sözü sorulan sanık Güngör, "Tahliyemi istiyorum" dedi. Tutuklu sanık Baykara ise “Suçum yok, Sedef Güler’i tanımıyorum o eve gidene kadar Sedef diye bir kızdan haberim bile yoktu" dedi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı "Biz adil bir yargılama yapıldığını düşünmüyoruz. Bu yüzden heyetinizi reddetme kararı aldık" diyerek reddi hakim talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek savunmaların alınması için duruşmayı erteledi. Mahkeme reddi hakim talebinin değerlendirilmesi dosyanın 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine de hükmetti.

Diğer Haberler

  1. Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
  2. AFAD ve TSK Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
  3. Mustafa Topaloğlu ‘Gangnam Style’a karşı ‘Bambam Star’ şarkısı ile başarı hedefliyor
  4. Manisa’da ot yangını sonrası taşlı sopalı kavga: 6 gözaltı
  5. ABB’den yağmur suyu mazgalları açıklaması
  6. Çanakkale’de denizde kaybolan kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı
  7. Vali Varol'dan Kuşadası'na LGBT'li yolcuları getirecek kruvaziyerle ilgili açıklama
  8. Türkiye'den Venezuela'ya arama kurtarma ve insani yardım desteği
  9. Dereye düşen kamyonette kaybolan oğlunun cansız bedenine ulaşıldı; baba aranıyor
  10. Silivri'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

© Copyright 2026

DHA