İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hastanede açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Milletimizin başı sağ olsun. Tarih anlamında ve Türk milleti anlamında Türkiye'nin çok büyük bir değerini kaybettik" dedi.
Sağlık sorunları sebebiyle Koç Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir yoğun bakımda tedavi gören 78 yaşındaki Ortaylı, durumunun ağırlaşması üzerine dün entübe edildi. Ortaylı bugün hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu sanal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye büyük bir değerini, bir tarih dâhisini yitirdi. Ülkemizin yetiştirdiği en müstesna değerlerden, kıymetli hocamız Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet; ailesine, öğrencilerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.
'TÜRKİYE'NİN BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİK'
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İlber Ortaylı'nın hayatını kaybettiği Koç Üniversitesi'ni ziyaret etti. Memişoğlu'na ziyaretinde İstanbul Valisi Davut Gül, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner eşlik etti. Burada konuşan Bakan Memişoğlu, "Milletimizin başı sağ olsun. Tarih anlamında ve Türk milleti anlamında Türkiye'nin çok büyük bir değerini kaybettik. Herkesin başı sağ olsun. Biz de aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Hekim arkadaşlarımıza teşekkür ettik. Gerçekten çok büyük bir değer, Türkiye'nin gerçekten tarih anlamında, geçmiş anlamında bilgili bir dahisiydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizler hocamızın ülkemize yaptığı katkılardan dolayı mekanı cennet olsun diye dua ediyoruz" dedi (DHA)