Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İznik’te define kazısında jeneratör gazından zehirlenen 3 kişi öldü

Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan gazından zehirlendikleri değerlendirilen 2’si baba- oğul, 3 kişi hayatını kaybetti.

ABONE OL
Tülay POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)

Olay, saat 09.00 sıralarında İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisinde meydana geldi. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Tevfik Özdemir (68), oğlu Okan Özdemir (42) ve İbrahim Ergün (38), iddiaya göre define aramak için doğdukları mahalleye geldi.

Dağlık alandaki bir kayanın dibinden, 5 metre derinlikte kazı yapan ve açtıkları kovuktan mağaraya giren 3 kişiden uzun süre haber alamayan yakınları, mahalle muhtarını aradı.

Muhtar Zeynel Çetin'in jandarmaya durumu bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgede arama başlatan ekipler, bir mağaranın girişinde hareketsiz halde yatan kişiyi görünce, sağlık ekiplerime haber verdi.

Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, bu kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, mağaradaki 2 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Demirtaş, 3 kişinin jeneratörden çıkan gazdan zehirlendiklerinin tahmin edildiğini belirtti.

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve itfaiye ekipleri, mağaradaki 2 kişinin cansız bedenini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

3 kişinin kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak.

EN SON MAHALLE KAHVESİNDE GÖRÜLMÜŞLER

Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden, Tevfik Özdemir (68), oğlu Okan Özdemir (42) ve İbrahim Ergün’ün (38), en son dün akşam saat 20.00 sıralarında Gürmüzlü Mahallesi’ndeki kahvede çay içip, sohbet ederken görüldükleri ortaya çıktı. Hava karardıktan sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde mağaraya giderek kaçak kazı yaptıkları değerlendirilen 3 kişinin cenazeleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

CESETLERİ EĞİTİMLİ KÖPEKLER BULDU

Öte yandan arama-kurtarma operasyonunu İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur bizzat yönetirken, mağaradaki 2 kişinin cansız bedenlerine, jandarmanın iz-takip köpeği ‘Meftun’ ile arama-kurtarma köpeği ‘Damga’ ile ulaşıldı. Cenazeler Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından mağaradan çıkarıldı. Girişteki cansız bedenin Tevfik Özdemir’e, mağaranın içinde bulunan cenazelerin ise Okan Özdemir ile İbrahim Ergün’e ait olduğu belirlendi.

Tevfik Özdemir ile oğlu Okan Özdemir’in Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, İbrahim Ergün’ün İznik’te toprağa verileceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.


5 YIL ÖNCE AYNI GÜN 1 DEFİNECİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ KURTARILDI

Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan gazdan zehirlenen 3 kişinin hayatını kaybettiği Gürmüzlü Mahallesi’ne 6 kilometre uzaklıktaki Elbeyli Mahallesi’nde, 5 yıl önce aynı tarihte de kaçak kazı sırasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de kurtarılmıştı. 30 metre derinliğindeki kuyuda jeneratörün egzoz gazından fenalaşan Mümin Sarıdoğan (60) yaşamını yitirirken, oğlu Halil Sarıdoğan (44) ile Ömer Kocaekşi (40), Recep Er (63), Güney Kırbaş (51), Nihat Erden (52) ve Adem Makara (50) ise hastanede tedaviye alınmıştı.








Diğer Haberler

  1. Antalya'ya şehit ateşi düştü
  2. Hatay'a şehit ateşi düştü
  3. Bakan Yerlikaya: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu
  4. MSB: Kurtaran-2024 Tatbikatı tamamlandı
  5. DMM: İşgalci İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar etmeyiniz
  6. Çin: Türkiye'yi her zaman Çin'in en önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz
  7. Eşiyle ilgili dedikodu yaptığını iddia ettiği kuaför ve müşterisini tüfekle vurdu: 2 ölü
  8. Yasadışı bahis soruşturmasında Tuzlaspor'da oynayan 5 futbolcu ifadeye çağrıldı
  9. 1 Mayıs'ta Ankara'da bazı yollar araç trafiğine kapatılacak
  10. Bakan Yerlikaya: 23 ilde düzenlenen 'Sibergöz-36' operasyonlarında 109 gözaltı

© Copyright 2024

DHA