Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kar köy yolunu kapattı, sınır protokolüyle Gürcistan üzerinden hastaneye ulaştırıldı

Artvin’in Borçka ilçesinde etkili olan kar nedeniyle yolu kapanan köyde fenalaşan Şaban Öztürk (76), Türkiye ve Gürcistan arasındaki sınır protokolüyle kurtarıldı. Gürcistan üzerinden nakledilen ambulansın kaza yaptığı, 15 saatlik zorlu kurtarma operasyonun ardından Hopa Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan Öztürk tedaviye alındı.

ABONE OL
Erhan SARI/ARTVİN, (DHA)

Borçka’nın Düzenli köyünde yaşayan Şaban Öztürk, (76) dün sabah saatlerinde aniden fenalaştı. Öztürk’ün yakınlarının ihbarı üzerine sağlık ekipleri harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapalı olması üzerine, Karayolları ve kurtarma ekiplerinden destek istendi. Kara yoluyla hastaneye sevkin imkansız hale gelmesiyle ekipler, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ‘Sınır Geçiş Protokolü’ devreye aldı. Protokol kapsamında hastanın Gürcistan toprakları üzerinden Sarp Sınır Kapısı’na, oradan da Türkiye’ye ulaştırılması planlandı. Resmi yazışmaların ardından yola çıkan ambulans, Gürcistan sınırında yoğun kar nedeniyle mahsur kaldı. Kurtarma çalışmaları sırasında ambulansın kaza yapması üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin uzun süren uğraşları sonucu mahsur kalan sağlık personeli ve hasta güvenli bölgeye çıkarıldı. Yaklaşık 15 saat süren zorlu operasyonun ardından Hopa Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan Şaban Öztürk, tedaviye alındı. Öztürk’ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

‘GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN GELDİK’

Tedavi altına alınan Şaban Öztürk, “Yol şartları çok zordu. Gürcistan üzerinden geldik. Arabayla kaza yaptık. Allah beterinden saklasın bize bir şey olmadı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Kocaeli'de ruhsatsız tavuk eti parçalama tesisi mühürlendi
  2. Mardin’de 2 kişinin öldüğü pusunun davasında adliyede gerginlik
  3. Bozcaada'da sağanak etkili oldu
  4. Kuzenini tabancayla öldüren sanığa müebbet hapis
  5. 70 milyon TL'lik mal varlığını Jandarma Asayiş Vakfı'na bağışladı
  6. Firari hükümlü sokakta yürürken yakalandı
  7. Büyükçekmece'de yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı kişi öldü
  8. RTÜK'ten 1 televizyon kanalı ve 2 dijital platforma ceza
  9. Dronuna tüfek doğrultulan fotoğrafçı: Ateş etse vurabilirdi
  10. Eşini öldüren müzisyene ağırlaştırılmış müebbet

© Copyright 2026

DHA