Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kars’ta Doğu Kapı heyecanı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kadir Bozan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki Doğu Kapı demir yolu hattının yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmaların bölge ekonomisi açısından tarihi bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Bozan, “Kapı açıldığında ürünlerimiz artık dolaylı yollardan değil, doğrudan Kars üzerinden Ermenistan’a gidecek. Bu da ekonomimize büyük katkı sağlayacak” dedi.

ABONE OL
Volkan KARABAĞ/KARS, (DHA)-

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesinin, sınır kenti Kars’ı ümitlendirdiği belirtildi. Türkiye-Ermenistan Ortak Çalışma Grubu, geçen hafta Kars’ın Akyaka ilçesindeki Doğu Kapı demir yolu hattında saha incelemelerinde bulundu. TCDD tarafından yürütülen altyapı iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen heyetin temaslarını değerlendiren KATSO Başkanı Kadir Bozan, bölgede önemli bir hareketlilik yaşandığını söyledi. Ermenistan pazarında çok sayıda Türk markalı ürün bulunduğunu ancak bu ürünlerin halen Gürcistan veya İran üzerinden ülkeye ulaştığını ifade eden Bozan, “Doğu Kapı’nın açılmasıyla üçüncü ülkeler aradan çıkacak. Ürünler direkt olarak bölge üzerinden Ermenistan’a satılacak. Bu durum hem Kars hem de bölge ekonomisi için büyük bir artı değer oluşturacaktır” diye konuştu.

'SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER VAR'

Kars’ın, Ermenistan’ın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında stratejik bir rol üstleneceğini belirten Bozan, şunları söyledi:

“Kapının açılmasıyla birlikte gıda ve inşaat gibi pek çok sektörde tedarikçi biz olacağız. Bu da sanayimizin gelişmesini ve şehrimizde büyük bir ticari hacim oluşmasını sağlayacaktır. Ekonomi ve Dışişleri bakanlıklarımızda hummalı bir çalışma gözlemliyoruz. Hem Doğu Kapı hem de Iğdır’daki Alican Kapısı için sevindirici gelişmeler var.”

Bozan, Ani Antik Kenti’nde bulunan Tarihi İpek Yolu Köprüsü’nün iki ülke tarafından ortaklaşa restore edilecek olmasının da önemine değinerek, “Tarihi köprünün restorasyonu hem Ani Antik Kenti hem de turizm potansiyelimiz için büyük önem taşıyor. Bu adım kültür ve turizm anlamında da ülkemize büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Sürecin Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan’ın ortak kararları doğrultusunda ilerlediğini kaydeden Bozan, yakın zamanda olumlu sonuçlar alınacağına inandığını söyledi.

Diğer Haberler

  1. Tarım işçilerini taşıyan minibüsün karıştığı kazada 9 kişi taburcu oldu
  2. Bakan Uraloğlu: Bayram trafiğini anlık olarak takip edeceğiz
  3. DHA haberini yapmıştı; dünyanın ilk hastanesi olarak değerlendirilen yapı bölgesi, sit alanı ilan edildi
  4. Trabzon merkezli 5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu şüphelileri adliyede
  5. 2 çocuğunun annesini 146 makas darbesiyle öldüren sanıktan psikolojik tedavi isteği
  6. Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi, ilk görevi için Filyos Limanı'ndan ayrıldı
  7. Ev sahibi olma vaadiyle vatandaşları dolandıran çift yakalandı
  8. Bakan Işıkhan: Staj yapmak isteyenler ile stajyer arayan işverenleri bir araya getiriyoruz
  9. Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye 1 milyar lirayı aştı
  10. Tekirdağ'da 'torbacı'lara helikopter destekli operasyon; 16 tutuklama

© Copyright 2026

DHA