Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: FETÖ'ye yönelik 17 ildeki 'KISKAÇ-14' operasyonunda 36 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-14' operasyonlarında 36 kişinin yakalandığını bildirdi.

ABONE OL
Kadircan GÜLER/ ANKARA (DHA)-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 17 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-14' operasyonlarında 36 kişinin yakalandığını belirterek, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi.

OPERSYONUN DETAYLARINI DA PAYLAŞTI

Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ‘Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi" ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara da el konulduğunu belirterek, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Yardımcısı Turan: Kim sokağımızı yakıyor, mahallemizi ateşe veriyorsa yargı önünde hesap vermeye devam edecek
  2. Tasarruf genelgesinde makam aracı kısıtlaması
  3. Boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldürüp intihar etti
  4. Yargıtay'dan dönen 'Fenomen Ares' davasında cezası düşen sanıklara tahliye
  5. Arkadaş cinayetinde 2 sanığa müebbet hapis cezası istemi
  6. Diyanet İşleri Başkanı, tartışılan makam aracını iade etti
  7. Son kullanma tarihi geçmiş ve değiştirilmiş 1,5 ton ketçap ve mayonez ele geçirildi
  8. Beyoğlu’nda engelliler için temsili askerlik töreni yapıldı
  9. Kavgada keser darbesiyle başından yaralandı
  10. Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2024 yılı ihracat verilerini açıkladı

© Copyright 2024

DHA