Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kümesten kurtarılan Suriyeli 3 kardeşe psikolojik destek

Ankara'da anne ve babaları tarafından terk edilince, amcalarının kümeste baktığı iddia edilen biri engelli 3 Suriyeli kardeşe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında psikolojik destek sağlanıyor.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Altındağ ilçesinde tavuk ve güvercinlerin yaşadığı kümeste Suriyeli 3 kardeşin kaldığını fark eden mahalleli ihbarda bulundu. Bir sosyal medya fenomeni de çocukların kümeste videosunu çekip, sosyal medyada paylaştı. Tepki çeken görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları koruma altına aldı. Bakanlığın Sevgi Evi'ne yerleştirilen çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu ve psikolojik destek sağlandığı belirtildi.

Biri engelli 3 kardeşin babalarının Suriye'ye kaçtığı, annelerinin de daha sonra çocuklarını terk ettiği öğrenildi. 3 kardeşe, 4 çocukları bulunan amcalarının baktığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 3 çocuk için amcaya Sosyal Ekonomik Destek ödemesi yaptığı ifade edildi.

Sosyal hizmet uzmanları zaman zaman eve gittiğinde amcanın, yeğenlerine evde bakıyormuş gibi gösterdiği, bu yüzden de daha önce kümeste yaşadıklarına dair bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi.

Diğer Haberler

  1. Gelinini yaralayıp, onun kız kardeşini öldüren kayınpeder adliyeye sevk edildi
  2. Başakşehir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 5 yaralı
  3. Mağarada jeneratör gazından zehirlenip öldü
  4. Seyir halindeki otobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
  5. Üsteğmen, motosiklet kazasında hayatını kaybetti
  6. TIR'a yüklü asfalt silindir makinesine gizlenmiş 102 kilo metamfetamin ele geçirildi
  7. Saldırıya uğrayan Rus tankeri ‘Mıdvolga-2’, Sinop açıklarında incelemeye alındı
  8. Mersin'den Sudan’a yardım gemisi yola çıktı
  9. Şanlıurfa’da silahlı saldırıya uğrayan market çalışanı yaralandı
  10. Yanmış otomobilin yanında bulunan cesedin, kayıp başı aranıyor

© Copyright 2025

DHA