Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Türk gazetecilerin İsrail'de gözaltına alınmasına tepki

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Türk gazetecilerin İsrail’de gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ABONE OL
Volkan KARABAĞ/KARS, (DHA)-

Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Tel Aviv’de canlı yayın yaptıkları sırada gözaltına alınan CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman’a yönelik uygulamayı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Harmankaya, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiğini vurgulayarak, “Basın mensuplarının görevlerini icra ederken gözaltına alınması kabul edilemez. Gazetecilik suç değildir. Uluslararası hukuka ve basın özgürlüğüne açıkça aykırı bu müdahaleyi şiddetle kınıyoruz” dedi.

İsrail makamlarının basın mensuplarına yönelik tutumunun endişe verici olduğunu belirten Harmankaya, “Dünyanın neresinde olursa olsun gazetecilere yönelik baskı, sansür ve yıldırma girişimlerinin karşısındayız. Türk basın mensuplarının güvenliğinin sağlanması ve derhal serbest bırakılmaları en temel beklentimizdir” diye konuştu. 

Diğer Haberler

  1. Beylikdüzü'nde öldürülen Muharrem Can Kurtuluş davasında sanıklara müebbet hapis talebi
  2. Zeytinburnu Sahili'nde denizde ölü bulunan anneyle kızının cenazesi yakınlarına teslim edildi
  3. Bahçelievler'de 1 jandarmanın yaralandığı operasyon: 5 şüpheliye tutuklama talebi
  4. Ebru’yu öldüren eski enişte: Havuz çukurunda boğdum, ertesi gün ablasıyla üzerini toprakla örttük
  5. Erzincan'ın doğal maden suyu 'ekşisu'ya coğrafi işaret tescili
  6. Güngören'de minibüse çarptıktan sonra üzerinden beton mikseri geçen motosikletli öldü
  7. Kazada yaralanan astsubay bir hafta sonra yaşam mücadelesini kaybetti
  8. 15 yaşındaki Fatih'i öldüren akranına haksız tahrik indirimiyle 12 yıl hapis cezası
  9. Asker eğlencesinde bayrak salladığı araçtan düşen Buğra öldü
  10. Öğretmen kızı Tuba'yı öldürüp, intihar görünümü veren anneye ağırlaştırılmış müebbet

© Copyright 2026

DHA