Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mersin'de karşı şeride geçen yolcu otobüsü, 3 araçla çarpıştı: 10 ölü, 39 yaralı

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda yolcu otobüsünün karşı şeride geçip kamyon ve 2 otomobille çarpışması çarpıştığı kazada 10 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi de yaralandı.Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu.

ABONE OL
Gökhan KESKİNCİ/ Eser PAZARBAŞI/ TARSUS/Okan ÇALIŞKAN / TARSUS (Mersin)Mustafa ERCAN/MERSİN, Burak EMEK-Gıyasettin TETİK-Selim KAYA-Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaza, saat 19.00 sıralarında ilçeye bağlı Yenice Mahallesi Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi. Diyarbakır- İstanbul seferini yapmakta olan Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, ismi henüz öğrenilemeyen şoförünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu çelik bariyerleri yıkarak karşı şeride geçti. Adana yönüne geçen otobüs, sürücülerinin kimliği öğrenilemeyen 01 DT 341 ile 01 ALU 521 plakalı otomobiller ve 27 TD 342 plakalı kamyonla çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılan çok sayıda yaralı ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle otoyolda Adana istikameti trafiğe kapandı. Ekiplerin kazayla ilgili devam ediyor.

 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Mersin'deki kazayla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı" ifadesine yer verdi.


VALİ PEHLİVAN, KAZA YERİNE GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da 10 kişinin hayatını kaybettiği kaza yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Basına açıklamada bulunan Pehlivan, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün otoyolda seyir halindeyken bilinmeyen nedenle şerit değiştirmek isterken karşı şeride geçtiğini söyledi.

Otobüsün devrilip, takla tarak karşı şeride geçtiğini aktaran Pehlivan, burada önce iki otomobille çarpıştığını ardından da kamyonun kazaya dahil olduğunu dile getirdi.

İlk belirlemelere göre 10 kişinin kazada hayatını kaybettiğini açıklayan Pehlivan, "39 da yaralımız var. İntikalleri hastanelere gerçekleşti. Çok üzüldük, kayıplarımızı Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Pehlivan, otobüste 28 yolcu ve 4 mürettebat olduğunu sözlerine ekledi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 9’U AĞIR OLMAK ÜZERE 40 KİŞİ YARALANMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir.

Kazada hayatını kaybedenlerin İpek Taraman (33), Serhat Taraman (35), Elif Taraman (3), Ozan Kılıç (29), Birsen Çiftsüren (52), Mehmet Kaplan (34), Sultan Acet (30), Taha Acet (41), Halit Şimşek (41) ve Ayla Çelik Teğmen olduğu belirlendi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesinde yolcu otobüsünün karşı şeride geçip, kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada yaralananları ziyaret etti. Tarsus Devlet Hastanesi'ndeki ziyarette Vali Pehlivan'a AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Emniyet Müdürü Kamil Kolabaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy da eşlik etti. Başhekim Dr. Sadık Emre Direk'den bilgiler alan Vali Pehlivan ile beraberindekiler, yaralılara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin yolcu otobüsünün şoförü Ali G. de gözaltına alındı. 




ÖLEN 8 KİŞİ DİYARBAKIR’DA DEFNEDİLDİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda yolcu otobüsünün karşı şeride geçip kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 10 kişiden 8’inin cenazesi Diyarbakır’a getirilerek, Bağlar, Hani, Çermik, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde defnedildi.

KURBAN BAYRAMINI İSTANBUL’DA GEÇİRECEKLERDİ

İpek Taraman (33) ile eşi Serhat Taraman (35) ve kızları Elif Taraman’ın (3) cenazeleri Hani ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Taraman ailesinin yakınları ile Kaymakam Abdullah Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Murat Şenyurt, İlçe Emniyet Amiri Yunus Kabataş ve ilçe halkı katıldı. Taraman ailesinin Kurban Bayramı’nı geçirmek için İstanbul’a gittikleri öğrenildi.

KANSER OLAN TAHA’NIN TEDAVİSİ İÇİN İSTANBUL’A GİDİYORLARDI

Sultan Acet (30) ve 6 yaşındaki oğlu Taha’nın cenazesi ise Bağlar ilçesinde Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. Sultan Acet’in kazada yaralanan eşi Hacı Acet’le birlikte kemik kanseri olan Taha’nın tedavisi için İstanbul'a gittikleri öğrenildi.

BÜYÜKANNESİNİN CENAZE TÖRENİ İÇİN GELMİŞTİ

Mehmet Kaplan’ın (34) cenazesi de Çermik ilçesinde defnedildi. Kaplan’ın İstanbul’da bir restoranda çalıştığı, vefat eden büyükannesi Hatun Kaplan’ın cenaze töreni için Diyarbakır’a geldiği ve tekrar İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Ozan Kılıç’ın (29) cenazesi Kocaköy ilçesinde, Birsen Çiftsüren’in (52) de Hazro ilçesinde defnedildi. 

OTOBÜSÜN DİYARBAKIR’DAN ÇIKIŞI KAMERADA

Mersin'in Tarsus ilçesinde 10 kişinin hayatını kaybettiği kazaya neden olan 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün Diyarbakır Şehirlerarası Terminali’nden dün saat 10.40’ta çıkış görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, 18 numaralı peronda otobüs yola çıkmadan önce, aşağıda bekleyen bazı kişiler araçtaki yakınlarına el sallıyor.


OTOBÜSÜN ÇEKİCİYLE GÖTÜRÜLMESİ KAMERADA

Mersin'de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazada, faciaya yol açan yolcu otobüsünün çekiciyle götürülme anı, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kazada, hurdaya dönen otobüsün kendi tekerleri üzerinde çekildiği görüldü.


Diğer Haberler

  1. Mardin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
  2. Denizde kaybolan gencin cansız bedeni bulundu
  3. Kayseri'de 9'uncu kat penceresinden düşen çocuk ağır yaralandı
  4. Kurban pazarında zabıta ile tartışınca kendini asarken kurtarılmıştı; taburcu edildi
  5. Balıkesir'de anız yangını
  6. Tartıştığı sevgilisini boğazı ve karnından bıçakladı
  7. 30 bıçak darbesiyle öldürülen Hacer Çağla, evden bayram harçlığı alma bahanesiyle çıkmış
  8. Bakan Özhaseki: Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısı 567'ye çıktı
  9. Bakan Özhaseki: Toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz
  10. Yunanistan'a kaçmaya çalışan 5'i FETÖ mensubu 9 kişi yakalandı

© Copyright 2024

DHA