Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Motosikleti hızlı sürdüğü için uyaran arkadaşını öldüren sanığa ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimli ceza

Adana'da motosikletiyle hız yaptığı için kendisini önce uyarıp ardından tokat attığı iddia edilen Mazlum Atay'ı (28) tabancayla öldüren tutuklu sanık Bilal Altunkaynak (21), 'Cinayet' suçundan 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)-

Merkez Seyhan ilçesi Bey Mahallesi Barbaros Caddesi'nde 9 Ocak 2023'te Bilal Altunkaynak, motosikletiyle hızla gelip arkadaşları Mehmet Akyüz, Hamza Atay ve Mazlum Atay'ın önünde durdu. Mazlum Atay'ın, "Çok hızlı gidiyorsun, biraz yavaş sür" uyarısı üzerine tartışma çıktı. Atay, küfredip Altunkaynak'a tokat attı. Altunkaynak da "Bu senin yanına kalmaz. Seni vuracağım kendine ayık ol" diyerek motosikletiyle uzaklaştı. Kısa süre sonra Bilal Altunkaynak, cep telefonuyla Mazlum Atay'ı arayıp, nerde olduklarını öğrenip tekrar yanlarına gitti. Altunkaynak üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayı çekip Mazlum Atay'a ateş etti, Mehmet Akyüz ve Hamza Atay ise kaçtı. Yaralanan Mazlum Atay, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

'AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİM'

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan ve hakkında Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından dava açılan Bilal Altunkaynak karar duruşmasına çıktı. Altunkaynak, öldürdüğü Mazlum Atay ile samimi olduklarını, aralarında husumet bulunmadığını söyledi. Altunkaynak, çok pişman olduğunu belirterek Atay'ın ailesinden özür diledi. Altunkaynak olayı şöyle anlattı:

"İş yerinden dönüyordum. Mazlum Atay, Mehmet Akyüz ve Hamza Atay ile karşılaştım, beni durdurdular. Önce Mazlum, sonra Mehmet Akyüz bana küfretti. Motosikletteyken bana kafa attılar. Kahveden biri çıktı beni kurtardı. Evdeyken Mazlum beni aradı, küfrederek 'Neredesin oğlum?' dedi. Ben de 'Siz neredesiniz?' dedim. O da 'Biz aynı yerdeyiz' diyerek cevap verdi. Tabancamı belime taktım, markete gittim. Marketten dönerken üçü birlikteydi. Mehmet ve Hamza beni görünce kaçtı. Mazlum yoldaki dubayı alıp bana doğru koştu, ben de korkutmak ve kendimi korumak için çevresine doğru ateş ettim. Yaralama ve öldürme kastım yoktu. Pişmanım."

'BENİ DE ÖLDÜRECEKTİ'

Tanık olarak dinlenen Mehmet Akyüz, sanıkla husumetlerinin bulunmadığını söyledi. Sanığın motosikletini hızla üzerlerine sürüp önlerinde durduğunu ifade eden Akyüz, "Neden hızlı geldiğini bilmiyorum. Bu yüzden Mazlum, küfredip sanığa tokat attı. Sanık da 'Seni vuracağım kendine ayık ol' dedi. Karşılıklı kavga ettiler. Bir süre sonra Bilal, Mazlum'u arayarak 'Neredesin' dedi. Mazlum da 'Ben aynı yerdeyim' dedi. 5 dakika sonra tekrar arayıp koşarak üzerimize geliyordu. Bizi görünce silahını çıkartıp üçümüze doğru sıktı. Direkt bize doğru ateş etti. Mazlum'un elinde duba vardı. Mazlum'un vurulduğunu gördüm, kendimi arabanın önüne attım. Yoksa beni de öldürecekti."

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, sanık Bilal Altunkaynak'ı Mazlum Atay'ı 'Kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası 15 yıl, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 12,5 yıl hapse indirildi. Sanığa ayrıca, Mehmet Akyüz'ü öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 10 ay hapis cezası verilip, tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

Diğer Haberler

  1. 14 yaşındaki çocuk, babasından izinsiz aldığı otomobille sulama kanalına uçtu: 2 ölü
  2. Diyarbakır'da sadece 'Kürtçe' hizmet vereceğini açıklayan kafe sahibine ev hapsi
  3. Kuyumcudan kolye çalan kadının 44 ayrı suç kaydı çıktı; tutuklandı
  4. Küçükçekmece’de boş arazide güvercin beslerken silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü
  5. Batman'da atık petrol kuyusuna düşen atı itfaiye kurtardı
  6. Sivas'ta yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında baraka kül oldu
  7. İstanbul'da silahlı suç örgütüne operasyon: 12 şüpheli tutuklandı
  8. FETÖ'nün eski emniyet imamı, 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak
  9. Marmara'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak
  10. Ankara'da komşuların kavgasına soruşturma

© Copyright 2024

DHA