Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sahte sağlık ürünlerini yurt dışına gönderen 13 şüpheli yakalandı

İstanbul ve Ankara’da sahte sağlık ürünlerinin kaçak yollarla yurt dışına gönderildiği ve ürün bedellerinin kayıt dışı olarak Türkiye’ye sokulduğu yönündeki ihbar üzerine düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 9 bin 548 kutu takviye edici gıda, 75 kutu ilaç ve 69 kutu sağlık bandı ele geçirildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, sahte sağlık ürünlerinin kaçak yollarla yurt dışına gönderildiği ve ürün bedellerinin kayıt dışı olarak Türkiye’ye sokulduğu yönündeki ihbar üzerine çalışma başlattı.

MASAK tarafından hazırlanan mali inceleme raporları doğrultusunda, mali profillerle uyumlu olmayan para transferleri mercek altına alındı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda belirlenen adreslere 9 Eylül’de İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 9 bin 548 kutu takviye edici gıda, 75 kutu ilaç ve 69 kutu sağlık bandı ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Gürcistan'dan kalkan küçük uçak, Rize açıklarında denize acil iniş yaptı
  2. Taziye ziyareti dönüşü kaza: aynı aileden 4 ölü, 2 yaralı
  3. Cezayir'in kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu şüphelisi İstanbul'da yakalandı
  4. 14 yıl önceki baba-kız cinayetine ilişkin soruşturmada 3 tutuklama
  5. Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu için fethi kabir kararı
  6. Evinde silahla karnından vurulmuş halde ağır yaralı bulundu
  7. 2 yaşındaki çocuk çakmakla oynarken evi yaktı
  8. Çanakkale'de barajdaki balık ölümlerine inceleme
  9. Sultangazi'de hafriyat çalışması sırasında temelinde kayma olan 4 katlı bina tahliye edildi
  10. Otel personeliyle tartışıp, Türk bayrağına tüküren İngiliz turist tutuklandı

© Copyright 2026

DHA