Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Sazan sarmalı' yöntemiyle 570 bin liralık dolandırıcılığa 7 gözaltı

Samsun’un Terme ilçesinde araç almak isteyen kişiyi 'sazan sarmalı' yöntemiyle 570 bin lira dolandıran 7 şüpheli, gözaltına alındı.

ABONE OL
Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)-

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Terme ilçesinden araç almak isteyen kişinin ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle 570 bin lira dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma yürüttü. İncelemelerde, mağdurun parasının farklı kişilere ait banka hesapları üzerinden yönlendirildiği ve son aşamada bir iş yeri üzerinden POS cihazı kullanılarak çekildiği, çekilen paranın ise olayla bağlantılı kişiler arasında paylaştırıldığı belirlendi. Ekipler, tespit ettikleri 9 şüphelinin 7’sini yapılan operasyonla yakalayıp, gözaltına aldı. Diğer 2 şüphelinin ise başka suçlardan cezaevinde olduğu saptandı.

Dün işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cezaevinde SEGBİS ile ifadesi alınan 2 şüphelinin de bu soruşturma kapsamında da tutuklandığı öğrenildi.


Diğer Haberler

  1. Tokat Belediyesi, Musul'da Devlet Bahçeli adına hatıra ormanı kurdu
  2. Eşiyle birlikte kazada yaralanan Fatma kurtarılamadı
  3. Gümüşhane’de bakımevinde silahlı kavga; 1 ölü
  4. Edirne'de kaçak tütün operasyonu; 4 gözaltı
  5. Mihriban cinayetinde şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
  6. Bahçelievler'de inşaatta çıkan yangında bir kişinin cesedi bulundu
  7. Bingöl'de 215 köye ulaşım sağlanamıyor
  8. Bayburt- Erzurum kara yoluna çığ düştü
  9. ÇOMÜ'de usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açığa alınan idari personel tutuklandı
  10. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı kuzenini öldürdü

© Copyright 2026

DHA