Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sokak kedisini ezip yoluna devam etti

Mardin’in Artuklu ilçesinde güzellik salonu işletmecisi Berfin Bilbay’ın 1 yıldır beslediği 4 sokak kedisinden biri, iş yerinin önünden geçen otomobilin altında kalıp öldü. Plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil hızla uzaklaşırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Berfin Bilbay, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)

Olay, 14 Nisan’da Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Ravza Caddesi Sadık Yay Camii’nin yanında meydana geldi.

Evinde 9 kedi besleyen güzellik salonu işletmecisi Berfin Bilbay’ın iş yerinin önünde beslediği 4 sokak kedisinden biri, yola çıktığı sırada plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Durumu fark eden Bilbay, kedinin yardımına koştu. Bilbay’ın çağrıdığı veterinerin tüm müdahalelerine rağmen kedi, öldü.

‘SÜRÜCÜNÜN KAÇMASINA DAHA ÇOK ÜZÜLDÜK’

Sürücünün hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiğini belirten Bilbay, “Plakasını henüz tespit edemediğimiz bir otomobil, iş yerimizin önünde beslediğimiz kedimize çarptı.

Adam hiçbir şey olmamış gibi, sanki onun canı değersizmişçesine durmadan yola devam etti. Kaçan otomobilin plakasını tespit etmeye çalışıyoruz.

O sürücüyü Hayvan Hakları Komisyonu’na şikayet ettik. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Kendi imkanlarımızla veteriner çağırdık, gelip kalp mesajı da yaptı. Ancak hayata döndürülmediği için gömdük.

Sizin canınız sizin için ne kadar değerli ise onların canı da onlar için o kadar değerlidir. ‘Hayvandır’ deyip geçmemek lazım. Her sürücünün dikkat etmesi gerekiyor. Yaşanan olaya üzüldük, ancak sürücünün durmayıp kaçmasına daha çok üzüldük” dedi.

Diğer Haberler

  1. Kırıkkale'de imha tesisindeki patlamada ölenler toprağa verildi
  2. Marmaris'te çarşı esnafı, belediyeyi protesto etti
  3. Manisa'da orman yangını
  4. Esenyurt'ta evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti
  5. Soner Arıca'nın annesi son yolculuğuna uğurlandı
  6. Serinlemek için girdiği çayda kayboldu, 13 gündür aranıyor
  7. Kadıköy'de ünlü oto galeride 'dolandırıcılık' davasında sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı
  8. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nden DHA’ya 3 ödül
  9. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı, 53 bin 396 yolcuyla rekor kırdı
  10. TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem: Kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyoruz

© Copyright 2026

DHA