Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'a geldi

İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan Küresel Sumud Filosu'nda bulunan 85'i Türk vatandaşı 422 aktivist Türk Hava Yolları'nın 3 özel uçakla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

ABONE OL
İbrahim YILDIZ - Tuğçe SEZER ODABAŞI - Fırat ALKIZ / İSTANBUL,(DHA)-

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından el konulduktan sonra Negev Çölü'ndeki Ketziot Hapishanesi'nden çıkarılan Küresel Sumud Filosu aktivistleri İsrail'in güneyindeki Ramon Havalimanı'na getirildi. İşlemleri tamamlanan 85'i Türk vatandaşı olan 422 aktivist Türk Hava Yolları'na ait Ramon Havalimanı’ndan havalanan 3 ayrı uçakla İstanbul'a getirildi.Aktivistlerden biri "Arkamızda duran devletimize teşekkür ediyoruz. Bizim elimizden bu kadar geldi. İsrail daha sert davrandı hemen hemen tüm arkadaşlarımız şiddete maruz kaldılar kimimizin kaburgası kırıldı kimimizin kulak zarı patladı. Bu seferki daha şiddetliydi. Oradaki kardeşlerimizin çektiği zulüm bizimkinden çok daha fazla. Biz kendimizi bu şekilde teselli ettik. Teşekkür ederiz arkamızda durduğunuz için" dedi.

'GAZZE'YE ULAŞAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜ İÇİDEYİZ'

Aktivist Abdülmecit Bahçivan "Çok mutluyuz gururluyuz mümkün olduğu kadar ilerledik. 200 millere kadar ilerledik. İsrail' e insanlığımızı gösterdik. İsrail zulmünü herkese gösterdi. Şu an uçaktan inip de İsrail'in zulmüne uğramayan hiç kimse yok. Bunlardan ben sadece bir tanesiyim. Her arkadaş zulme uğradı. Gazze'ye ulaşamadık bunun üzüntüsü içerisindeyiz " dedi.

'BİZİM YAŞADIKLARIMIZIN GAZZELİLERİN YAŞADIKLARININ YANINDA ESAMESİ BİLE OKUNMAZ'

Aktivistlerden biri, "Bizim yaşadıklarımızın Gazzelilerin yaşadıklarının yanında esamesi bile okunmaz. Bugün ana temel probleme odaklanmamız gerekiyor. Niçin bu sivil insanlar yola çıktı? Bunu düşünmemiz gerekiyor. Bütün dünyayı sarmaşık gibi sarmış bir siyonizm belası var. Gazze dışında her yer işgal altında maalesef. Biz Gazze'nin işgal altında olduğunu düşünüyoruz ama asıl Gazze işgale direnen bir şehir. Gazze'nin dışındaki her yer işgal altında ki bütün devlet adamlarının, bürokratlarının eli kolu bağlanmış hareket edemiyorlar. Bizim bu problemi çözmemiz gerekiyor. İnsanlık olarak birleşmemiz ve siyonizme karşı mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

'İSRAİL'İN YAPTIĞI BU VANDALLIK VE TERÖRİZM ARTIK SINIRLARI AŞAN BOYUTA GELMİŞTİR'

Başka bir aktivist ise, "Temel mesele aslında Gazze'nin ablukası ve Filistin'in özgürlüğü gibi duruyor. Ancak meselenin temeli aslında çok daha büyük. Bu meselenin en temelinde İsrail'in kanserli bir hücre gibi dünyanın başına bela olması durumudur. Bunu dikkate almak gerekiyor. Çünkü Akdeniz'in içerisinde herhangi bir uluslararası sözleşmeye dikkat etmeden hareket eden İsrail'in yaptığı bu vandallık ve terörizm artık sınırları aşan boyuta gelmiştir" dedi.

Diğer Haberler

  1. Tartıştığı eşini tüfekle öldürdü
  2. Muş’ta çaya düşen kadını arama çalışmaları sürüyor
  3. Bursa'da koltuk fabrikasında yangın: 2 işçi dumandan etkilendi
  4. Bolu’daki Köprübajı Barajı'ndan su tahliyesine başlandı
  5. TDK Başkanı Mert: Türkçeyi koruma kanununu yakında Meclis'imizle paylaşacağız
  6. At izinden şüphelisine ulaşılan çifte cinayetin sanığına 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
  7. Derecik Belediyesi’nin yeni başkan vekili Rahim Can oldu
  8. Boğularak öldürülen Alev’in annesi: Kızımın katili en ağır cezayı alsın
  9. CHP kurultayı davasında istinaftan ‘mutlak butlan’ kararı
  10. Murat Nehri’nin su seviyesi yükseldi, Murat Köprüsü ve Sultan Alparslan Parkı kapatıldı

© Copyright 2026

DHA