Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tanju Özcan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Bolu Belediye Başkanı iken ‘İcbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında görevden alınan Tanju Özcan’ın tutukluluk hali değerlendirme duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildi.

ABONE OL
Zübeyde ÖZMEN/BOLU, (DHA)-

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, 28 Şubat’ta 'İcbar suretiyle irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Tanju Özcan ile Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can 2 Mart’ta tutuklandı. 11 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılırken, Tanju Özcan ve Süleyman Can görevlerinden de uzaklaştırıldı.

Özcan ve Can için Bolu 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde tutukluluk değerlendirme duruşması yapıldı. Duruşmaya şüphelilerin avukatları katıldı. Mahkeme, 2 şüpheli hakkında da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kararda şu ifadeler yer aldı:

“Tutuklu bulunan şüpheliler Süleyman Can ve Tanju Özcan'ın üzerlerine atılı suçu işlediğine dair soruşturma dosyasında yer alan market yetkililerinin birbirleri ile uyumlu ve örtüşen beyanları, reklam sözleşmeleri ile yapılmış ödemeler, sözleşme imzalamak istemeyen marketlere yapılan denetim ve bu denetim sonucu uygulanan idari yaptırım kararları dikkate alındığında marketlerin Bolu Bel. A.Ş. ile reklam sözleşmesi imzalaması için market yetkililerine icbarda bulunduklarına ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, şüphelilerin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suç için yasada öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, soruşturma dosyasında yer alan beyanların içeriği, şüphelilerin beyanda bulunan mağdur ve tanıklar üzerinde baskı kurarak delilleri karartma şüphesinin bulunması, delillerin toplanma aşamasında olması, tutuklama kararında belirtilen gerekçelerin varlığını sürdürüyor oluşu dikkate alındığında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulü ile şüphelilerin ‘İcbar Suretiyle İrtikap’ suçundan ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına.”

Diğer Haberler

  1. İzmir'de 80 bin 685 sentetik hap ele geçirildi
  2. Alican Uludağ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı
  3. MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat etkisiz hale getirildi
  4. 2026 turizm sezonu yol haritası ele alındı
  5. Yurt dışına kaçmak isterken yakalanan 3 FETÖ şüphelisi ile 1 organizatör tutuklandı
  6. Çekmeköy'de dere yola taştı; Kadıköy istikameti trafiğe kapatıldı
  7. Domaniç-İnegöl yolunda kar ve sis
  8. Kazada ölen Bülent Umut'u arkadaşları, sırasına çiçek bırakıp andı
  9. MİT, 12 yıldır aranan firari casusu Suriye-Lübnan sınırında yakaladı
  10. Üsküdar'da yağışın ardından yol çöktü; park halindeki otomobil çukura düştü

© Copyright 2026

DHA