Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tartıştığı sevgilisini bıçakla ağır yaralayan sanığın cezası, yeniden yargılamada 20 yıla indi

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, tartıştığı sevgilisi Hazal Atmaca’yı (38), boğazından ve karnından bıçaklayarak ağır yaralayan Süleyman Demir'e verilen (42) müebbet hapis cezası istinafta bozuldu. Demir, yeniden yapılan yargılamada ‘hafifletici’ unsurlar göz önünde bulundurularak indirimle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Basri Tuncay ERTAN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)-

Olay, 16 Haziran 2024’te saat 22.00 sıralarında Çuğra sahilinde meydana geldi. Sevgili oldukları belirtilen Hazal Atmaca ile Süleyman Demir arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Demir, cebinden çıkardığı bıçakla Atmaca’yı boğazından ve karnından bıçakladı. Hazal Atmaca, kanlar içinde yere yığılırken, Süleyman Demir kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından ilk müdahalesi yapılan Atmaca, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Eşinden ayrıldığı belirtilen 2 çocuk annesi Hazal Atmaca, buradan da Balıkesir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Kısa sürede yakalanan Süleyman Demir ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 30 gün yoğun bakımda tedavi gören Hazal Atmaca, geçirdiği ameliyatların ardından taburcu edildi.

MÜEBBET KARARI İSTİNAFTA BOZULDU

Olaya ilişkin Bandırma 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Demir, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatının itirazı üzerine dosya istinafa taşındı. Dosyadaki eksiklikler nedeniyle karar bozuldu.

EYLEMİ AĞIR TAHRİK ALTINDA GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Süleyman Demir, bozma kararının ardından Bandırma 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Demir, Hazal Atmaca’yı öldürme kastı olmadığını, bir anlık şokla hareket ederek olayı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Sanık avukatı da müvekkilinin ‘Kasten yaralama’ suçundan yargılanması gerektiğini söyleyip, Atmaca ile ilgili yeni Adli Tıp raporu alınmasını istedi. Hazal Atmaca’nın daha önce Süleyman Demir’e, hakaret ve küfür içerikli mesajlar atıp tahrik ettiğini öne süren sanık avukatı, müvekkilinin eylemi ağır tahrik altında gerçekleştirdiğini söyleyip, adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi.

‘DELİNMEDİK YERİ KALMADI, BOĞAZI KESİLMEYE ÇALIŞILDI’

Hazal Atmaca’nın avukatı Betül Agen Eraslan ise savunmasında tutuklu sanığın öldürme kastıyla hareket ettiğini belirtip, “Bu bıçaklama olayı için daha önceden verilen Adli Tıp Kurumu raporu son derece yeterli ve yeni raporun beklenmesine gerek yok. Bu bıçaklı saldırı, ‘Kasten yaralama’ değil, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’tür. Bıçakla saldırı sırasında kadının delinmedik yeri kalmamış, bağırsakları deşilerek dışarı çıkmış, boğazı kesilmeye çalışılmıştır. Mahkemenizin, istinaf mahkemesine önceki müebbet hapis cezasında direnmesini, sanığa yine aynı cezanın verilmesini talep ediyorum” dedi.

Savcı da esas hakkındaki mütalaasında müebbet hapis cezası talep ederken, Süleyman Demir’i 24 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti ‘hafifletici’ unsurları göz önünde bulundurarak cezayı 20 yıla indirdi.

Avukat Betül Agen Eraslan, dosyayı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

Diğer Haberler

  1. Açıkta satılan pirinçte kedi dışkısı görüldü, markete 52 bin TL ceza kesildi
  2. Ataşehir Belediye Başkanı Adıgüzel'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı
  3. Bina görevlisini bıçaklayarak öldüren sanığa müebbet hapis
  4. Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada 1 sanık hakkında tahliye kararı
  5. Yaya geçidinde otomobilin çarptığı Elif’in annesi: Bu kaza değil, cinayet
  6. Başsavcılıktan 'belediye başkanının evine ateş açıldı' iddialarına ilişkin açıklama
  7. Hatay'da 35 metre çapında obruk oluştu
  8. Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan eski başhekim: Kayıtları silme bilgi ve becerim yok
  9. Astronot Alper Gezeravcı, AKM'de çocuklarla buluşacak
  10. Bilal Erdoğan: Kültür önderleri, entelektüel kişilikler yetiştirmeye çalışıyoruz

© Copyright 2026

DHA