Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı öncesi market denetimi

Ankara'da Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi temel gıda başta olmak üzere tüketim ürünlerine ilişkin market denetimlerine devam etti.

ABONE OL
Mikail KARAMAN/ANKARA, (DHA)-

Ticaret Bakanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla başta temel gıda ve tüketim ürünleri olmak üzere piyasada oluşabilecek fahiş fiyat artışı, stokçuluk, fiyat etiketi mağduriyetlerinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürdü. Bayram şekeri, lokum ve baklava gibi tüketimin artması öngörülen çeşitli ürünler satış yerlerinde kontrol edildi. Bu kapsamda, başkentteki zincir marketleri denetleyen ekipler, fiyat etiketleri, stoktaki ve raflardaki ürünlerde incelemelerde bulundu. İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, uygunsuzluk tespit etmesi halinde, tutanak tutularak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na sevk ediliyor.

'YOĞUN BİR ŞEKİLDE DENETLEME YAPIYORUZ'

Denetimler ilişkin açıklama yapan Ankara İl Ticaret Müdürü Elif Tan, "Ankara Ticaret İl Müdürlüğü olarak yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumak, piyasada haksız fiyat artışına mahal vermemek adına başta yerel ve ulusal marketler olmak üzere kafeteryalar restoranlar ve fırınlarda, haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi yönetimi kapsamında Ankara ili genelinde yaygın denetimlerimize devam ediyoruz. Market denetimlerimizde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin yanı sıra bayram dolayısıyla baklava, tatlı, çikolata ve şekerleme reyonlarında da yoğun bir şekilde denetleme yapıyoruz" dedi.


Diğer Haberler

  1. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' davasında 3'üncü gün
  2. Adını 57'nci Alay'dan alan 'PMT-76-57A'
  3. Pegasus Hava Yolları’ndan Ramazan Bayramı tatili için 315 ek sefer
  4. Tunuslu Fouzıa'nın birikimini 13 yıllık eşi çalıp kaçtı: Çocuğumla nereye gideceğim
  5. Bolu’da yeni kurulan OSB’nin üçte ikilik kısmı savunma sanayi için ayrıldı
  6. İncirlik'te ABD, İspanya, Polonya ve Katar askeri görev yapıyor
  7. Ev hapsi cezasını ihlal eden hükümlü dolmuşta yakalandı
  8. İran Milli Kadın Futbol Takımı kafilesi Türkiye'de
  9. Vali Gül: İmkansızlıklar içinde yazdığınız bu destan, tarihin akışını değiştiren kahramanlık abidesidir
  10. Marmara'nın batısı için 'fırtına' uyarısı

© Copyright 2026

DHA