Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Yapamazsın' dediler, 4 yılda 5 ambulans ve 54 çalışanlı filo kurdu

Hatay’da paramedik Mehmet Ali Aladağ (28), otomobilini satıp ailesinden borç alarak kurduğu özel ambulans firmasında; 4 yılda araç sayısını 5'e yükseltirken, 54 kişiye de istihdam sağladı. Aladağ, "Ben bu işe giriştiğimde herkes 'Olmaz, yapamazsın. Alışılmışın dışında bir sektör' dedi. Ben de 'Yapacağım, başaracağım' dedim ve çok şükür başardım" dedi.

ABONE OL
Alican GÜMÜŞ/HATAY, (DHA)-

 

Hataylı Mehmet Ali Aladağ, üniversite eğitimi öncesinde Suudi Arabistan’a giderek babasının yanında lokantada çalıştı. Burada tecrübe kazanıp Türkiye’ye dönen Aladağ, Doğu Akdeniz Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Bölümünü kazandı.

Mezuniyeti sonrası özel hastanelerde paramedik olarak görev yapan Mehmet Ali Aladağ, bir süre sonra kendi işini kurmaya karar verdi. Kendi şirketini kurmak için birikimlerini toplayan, otomobilini satan ve ailesinden borç alan Aladağ, 24 yaşında 2 ambulans ve 12 çalışanla özel ambulans firmasını kurdu.

'BİR HAYALİNİZ VARSA ARKASINDA DURUN'

Şirketin kuruluşundan yaklaşık 2 ay sonra 6 Şubat depremlerine nöbette yakalandıklarını aktaran Mehmet Ali Aladağ, sarsıntının hemen ardından ekibiyle sahaya inerek çok sayıda canın kurtarılmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Geçen sürede araç sayısını 5'e, personel sayısını ise 54'e çıkaran Aladağ, "Ben bu işe giriştiğimde herkes 'Olmaz, yapamazsın. Alışılmışın dışında bir sektör' dedi. Ben de 'Yapacağım, başaracağım' dedim ve çok şükür başardım. Gençlere pes etmemeleri için çağrıda bulunuyorum. Bir hayaliniz varsa arkasında durun. Kimse başaramam diye üzülmesin, yeter ki kafada bitirmiş olsunlar" diye konuştu. 

Diğer Haberler

  1. Antalya lezzetleri COP31'de dünyaya tanıtılacak
  2. İstanbul’da ikili eğitim oranı yüzde 18’e düştü
  3. Kozan’da başlayıp, 2 ilçeye daha sıçrayan orman yangını 3’üncü gününde
  4. Ahbap Derneği soruşturmasında 45 şüpheli adliyeye sevk edildi
  5. Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 79 bin 790 serum ve infüzyon seti ele geçirildi
  6. Kayseri’de iki grup arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı
  7. Çorum'da 3 ev ve 3 ahır yangında kullanılamaz hale geldi
  8. Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi
  9. Ehliyetsiz sürücünün aracında 680 uyuşturucu hap ve metamfetamin ele geçirildi
  10. Adana'da otoyol kenarında erkek cesedi bulundu

© Copyright 2026

DHA