Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yardım kampanyası ile depremzede çocukların normalleşme sürecini hızlandırıyorlar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından düzenlenen yardımlar kapsamında; öğretmen, veli ve pedagojik formasyona sahip gönüllülerden oluşan ekip ‘Benimle oynar mısın?’ isimli bir kampanya başlattı. Çocuklara psikososyal açıdan destek olunarak normalleşme süreçlerinin hızlandırılması amaçlanan kampanyada veliler tarafından bağışlanan oyuncaklarla oyun atölyeleri düzenleniyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Afetten en çok etkilenenler olan çocuklar için gerçekleştirilen yardımlar bu süreçte kritik bir önem taşıyor. Ankara’daki öğretmen, veli ve pedagojik formasyona sahip gönüllülerden oluşan bir ekip, ’Benimle oynar mısın?’ isimli yardım kampanyasını hayata geçirdi.

ÇOCUKLARIN NORMALLEŞME SÜRECİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

Kampanya Koordinatörü Arzu Sarıkaya, kampanyaya ilişkin şunları kaydetti:


“Geçtiğimiz günlerde başlattığımız yardım kampanyası kapsamında afetten etkilenen çocuklarla birlikte hafta sonu boyunca oyunlar oynayarak onları psikososyal çerçevede destekledik ve rehberlik ettik. En büyük motivasyonumuz ise depremzede çocuklarımızın yüzündeki tebessüm oldu. Kampanyamızda bize eşlik eden tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize minnettarız. Bu kampanya sayesinde çocuklarımızın normalleşme sürecine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz."


Edinilen bilgilere göre kampanyada özel okul yetkilileri çocuklar için oyuncak toplamanın da ötesine geçerek, her yaş grubuna uygun oyunlar tasarlıyor. Bu oyunların içinde grup, kutu, sokak, akılcı ve yaratıcı oyunlar yer alırken, masal saatleri gibi çocukların düşünce becerilerini destekleyici yöntemler de uygulanıyor. Böylece çocukların rutin yaşamlarındaki algı ve düşünce yetilerine kavuşmalarına aracı olunuyor.

Diğer Haberler

  1. Firari hükümlü, mangal yakarken yakalandı
  2. Aydın'da tarihi eser operasyonu
  3. Diyarbakır’da işçi servisi minibüsü devrildi: 16 yaralı
  4. İzmir'de kurşunlama ve yaralama eylemi planlayan suç örgütüne operasyon: 6 tutuklama
  5. Ankara'da kaza; çift ile 3 aylık bebekleri öldü
  6. Mardin'de aynı aileden 3 kişinin ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada tutuklu sayısı 4'e çıktı
  7. Türkiye ile Bulgaristan arasında yasa dışı göçle mücadele için proje başlatıldı
  8. Peynir tesisindeki patlamada ağır yaralanan işçi öldü
  9. Mahalle aralarında yetişen bisiklet şampiyonlarından Gençlik ve Spor İl Müdürü'ne ziyaret
  10. Samsun’da tütün kaçakçılarına operasyon: 4 gözaltı

© Copyright 2025

DHA