Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

9'uncu Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 9’uncusu ‘Sonsuz İnsan, Sonsuz Form’ teması ile gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından yarışmaya katılan öğrenciler, çeliğin sınırsız dönüşebilirliğini bir araya getiren yaratıcı eserler ortaya koydu. Yarışmada 18 eser ödüle layık görülürken, 21 eser de sergilenmeye hak kazandı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması, bu yıl ‘Sonsuz İnsan, Sonsuz Form’ teması ile gerçekleştirildi. Erdemir’in, sanat eğitimine katkı sağlamak ve heykel sanatının gelişiminde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemek hedefiyle 9’uncu kez düzenlediği yarışmaya bu yıl Türkiye’deki 14 üniversiteden toplam 88 eser başvurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir’in, yarım asrı aşkın süredir hayat verdiği çeliği sanatla buluşturduğu İnsanın yaratıcı gücü, çeliğin sınırsız dönüşümü Bu yılki tema kapsamında genç yetenekler; insanın yaratıcı gücünü, çeliğin sınırsız dönüşebilirliği ve teknolojinin insan kimliği üzerindeki etkileriyle birlikte ele aldı. Dijital çağın sunduğu yeni katmanları çeliğin fiziksel formuyla birleştiren eserler, çeliğin endüstriyel bir ürün olmasının yanı sıra güçlü bir sanat malzemesi olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Yarışmanın seçici kurulunun titiz değerlendirmeleri sonucunda, yarışmaya katılan birbirinden değerli çalışmalar arasından 18 eser ödüle layık görülürken, 21 eser ise sergilenmeye değer bulundu. Heykel alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye giren genç sanatçılar OYAK Maden Metalürji Konferans ve Fuaye Alanı’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Yağız Akdoğan’ın ‘Gluttony’ isimli eseriyle 1’inci olduğu yarışmada; yine Anadolu Üniversitesi'nden Mehmet Türken ‘Miskin Keçi’ isimli eseriyle 2’nci, aynı üniversiteden Selin Varol ise ‘Altüst’ isimli eseriyle 3’üncü oldu. 1. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, OYAK Maden Metalürji Konferans ve Fuaye Alanı’nın ardından Ereğli, İskenderun ve Divriği’de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek."

9’uncu Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül kazanan isimler şöyle sıralandı:

Birincilik Ödülü: Yağız Akdoğan

İkincilik Ödülü: Mehmet Türken

Üçüncülük Ödülü: Selin Varol

Jüri Özel Ödülü:

Raşit Metehan Acehan, Ata Kırgız, Emirhan Özkök, Azra Aysen Şahin, Işıl Afacan

Erdemir Özel Ödülü Kazananlar: Muhammed Enes Yetişkul, Banu Tuğçe Öztopaç, Özden Dursun, Ferhat Taş, Deniz Aydın

Mansiyon Ödülü Kazananlar: İlayda İrem Baratan, Enes Uçar, Vakkas Emre Yılmaz, Güliz Doğan, Umut Berke Özcan

Sergilenmeye Değer Görülen Eserler: Ömer Arda Başarır, Bahar Posta, Kerem Tozkoparan, Dilara Yerlikaya, Arda Ege Ağgez, Onur Kaya, Zeliş Yağmur, Feyza Nur Turhan, Efe Yaşar Baysal, Elçin Yaren Çakırlar, Tuba Aydın, Aslı Özaltın, Görkem Karaağaç, Yusuf Demir, Furkan Keskin, Vaha Açık, Sude Naz Ayaz, Mehmet Ali Çetinkaya, Mustafa Demirel, Esra Eylül Kaya, Çağrı Kınık.

Diğer Haberler

  1. Bakanlıktan dizi sektörü destek kriterlerine düzenleme
  2. Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi
  3. Mimar Sinan'ın vasiyeti kapsamında Süleymaniye Camii’nde aşure dağıtıldı
  4. ‘Sınırların Ötesinde: Tanıklıklar’ fotoğraf sergisi ziyaretçilerle buluştu
  5. İskender Pala’nın kaleme aldığı ‘Şiirin Sultanları’ okurlarla buluştu
  6. Deprem bölgesindeki 200 bin çocuğa ücretsiz sinema bilet veriliyor
  7. ‘İznik Mirası ve Duvarların Dili’ sergisi Üsküdar'da açıldı
  8. İstanbul Kent Üniversitesi öğrencilerinden tasarım sergisi
  9. Şef Mehmet Yalçınkaya'dan depremzede kadınlara mutfak eğitimi
  10. Mardin Bienali Çocuk Atölyeleri tamamlandı

© Copyright 2026

DHA