Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'İspanyol ve Latin Amerika Klasikleri' konser serisi üç şehirde düzenlenecek

İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği öncülüğünde düzenlenen ‘İspanyol ve Latin Amerika Klasikleri: Müzik Tutkusu’ konser serisi, 12-16 Temmuz tarihleri arasında İstanbul, Antalya ve Bodrum'da sanatseverlerle buluşacak. İspanyol ve Latin Amerika müziğinin seçkin eserlerinden oluşan konserlerden elde edilecek gelir, Türkiye'nin arkeolojik ve kültürel mirasının korunmasına katkı amacıyla kullanılacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği, Muğla ve Antalya Fahri Konsoloslukları ile İstanbul Cervantes Enstitüsü iş birliğiyle hayata geçirilen konser serisi, İspanya ile Türkiye'nin ortak Akdeniz mirasını müziğin evrensel diliyle buluşturacak. Üç şehirde gerçekleştirilecek konserlerin, kültürler arası diyaloğu güçlendirmesi Türkiye'nin kültürel mirasının korunmasına da destek sunması hedefleniyor.

ÜÇ ŞEHİRDE ÖZEL REPERTUVAR

Orkestra şefi ve piyanist Rustam Rahmedov yönetimindeki konserlerde; vokal Alejo Falces'e besteci ve kontrbas sanatçısı Burak Noyan, keman sanatçısı Nazik Rahmedova ile perküsyon sanatçısı Mert Baycan eşlik edecek. Programda bolero, tango ile İspanyol ve Latin Amerika müziğinin klasikleşmiş eserlerinden oluşan özel bir repertuvar sanatseverlerle buluşacak.

Konser serisinin ilk durağı 12 Temmuz’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, ikinci durağı 14 Temmuz’da Antalya Atatürk Kültür Merkezi, son durağı ise 16 Temmuz’da Bodrum Kalesi olacak.

Konser serisinden elde edilecek gelir, Türkiye'nin arkeolojik ve kültürel mirasının korunması ile restorasyon çalışmalarına katkı sağlayacak. Proje, sanatsal yönünün yanı sıra İspanya ile Türkiye arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi ve yeni sanatsal iş birliklerine zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Diğer Haberler

  1. Bakan Ersoy: Kapadokya'yı gece saatlerinde ziyaretçilerle buluşturuyoruz
  2. İstanbul Festivali’nde sahne alacak K-Pop gruplarından Türkiye mesajı
  3. ‘Güller ve Günahlar başarısını taçlandırdı’
  4. Bakan Yardımcısı Yazgı ‘Recep Tayyip Erdoğan Kampüsü’nde incelemelerde bulundu
  5. Konya’da ‘Karatay Lavanta Günleri’nde festival coşkusu
  6. Gelinim Mutfakta sezon finali reytinglerde üçüncü oldu
  7. Daha 17 yeni tanıtımıyla izleyicinin heyecanını zirveye taşıdı
  8. VISION Art Platform ve The Bodrum EDITION'dan çağdaş sanat alanında iş birliği
  9. Nanjing-İstanbul Şehir Medeniyeti Diyaloğu İstanbul'da düzenlendi
  10. Bursa'nın fethinin 700'üncü yılı beste yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

© Copyright 2026

DHA