Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

QNB Finansbank sanat eserleri koleksiyonu sanatseverlerle buluştu

QNB Finansbank, kuruluşundan bu yana koleksiyonunda bulunan sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. İş ve sanat dünyasından yoğun katılımın olduğu sergide 67 tane eser bulunuyor. 29 Nisan Pazartesi günü kapılarını açan sergi, 2 ay boyunca sanatseverleri ağırlayacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

 

QNB Finansbank, bankanın sanat eserleri koleksiyonundan seçilmiş 67 eseri ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Bankanın kuruluşundan bu yana koleksiyonunda yer alan eserler arasından seçilen serginin sergileme üniteleri Mimar Yeşim Bakırküre tarafından tasarlanırken, serginin küratörlüğünü ise Galeri Nev'in kurucusu Haldun Dostoğlu üstlendi. Dün Kristal Kule’de gerçekleşen serginin açılışına, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

“BANKAMIZIN SANATA OLAN DESTEĞİNİN BİR ÖRNEĞİ”

Bankanın 2006 yılından bu yana oluşturduğu resim koleksiyonunun müşteriler ve sanatseverlerle paylaşımı için düzenlenmiş bir sergi olduğunu aktaran QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Genel olarak bütün binamızda bulunan eserleri lobiye indirip bir sergi sistemi şeklinde sunuyoruz. Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu yaptı. 46 tane eser var. 67 tane sanatçıya ait. Biz bu eserleri bir kısmını burada sergileyebiliyoruz. Bankamızın koleksiyonu daha geniş ama bu bir fikir veriyor. Bankamızın sanata olan desteğinin bir örneği. Bunun dışında da birçok başka etkinliklerimiz oluyor. Ama bugün bu tanıtım sergisini yapmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Daha çok kültürde, sanatta direkt olarak gençlere, çocuklara yönelik etkinlikleri desteklediklerini söyleyen Aras, “Sanatseverlere verdiğimiz bir takım kitaplar var. Türk büyük ressamlar ile bugüne kadar 9 tane kitap yaptık. Onlar da çok olumlu geri bildirimler aldı. Genç yetenekleri, müzisyenleri destekliyoruz. Amacımız ülkemizde kültür ve sanatın daha gelişimine katkıda bulunmak” diye konuştu.

“46 SANATÇIMIZIN 67 ESERİ SANATSEVERLERİMİZİN BEĞENİSİNE SUNULDU”

Serginin ev sahipliğini üstlenen QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan ise açılış konuşmasında şunları söyledi:

“QNB Finansbank olarak sanat eserleri koleksiyonumuzu, Kristal Kule binamızda sergilemekten, sizlerle buluşturmaktan çok mutluyuz. Tüm eserlerimizin yer aldığı seçkiyi ikiye ayırmak gerek. 2006 yılından 2015 yılına kadar Çağdaş ve klasik Türk sanatçılarından oluşan eserlerini bünyemize kattık. 2015 yılından itibaren ise Kristal Kule binamızla bütünleşen bir koleksiyonumuz oluştu. Bugün burada 46 sanatçımızın 67 eseri sanatseverlerimizin beğenisine sunuldu. Bu eserler QNB Finansbank’ın tüm eserlerinin yalnızca bir kısmından sizlerle buluşturduklarımız. QNB Finansbank olarak sanata, kurulduğumuz ilk günden beri çok önem veriyoruz. Bu eserleri sizlerle paylaşmak bizler için çok değerli.”

“BİNANIN KURULUŞUNDAN BU YANA OLUŞTURULAN KOLEKSİYONDAN BİR DERLEME”

Finansbank’ın sanat koleksiyonunun oluşmasıyla ilgili iş birliğinin 37 yıldır sürdüğünü aktaran Haldun Dostoğlu, “Bugün burada QNB Finansbank koleksiyonundan derlediğimiz bir seçkinin açılışını yapıyoruz. Bu koleksiyon Ömer Aras'ın önderliğinde banka vizyonuyla geliştirilerek bulunduğumuz binanın kuruluşundan bu yana oluşturulan koleksiyondan bir derleme. Yaklaşık 200’e yakın eserin dörtte birini sergiliyoruz. Herhangi bir ülkede, neyin koleksiyonunu yapıyorsanız yapın, hangi objenin, nesnenin koleksiyonunu yapıyorsanız yapın bir önemi var. Bu da koleksiyonunuzu yaptığınız şey kültürün devamlılığını sağlıyor. Bir sonraki nesillere ancak koleksiyonerler sayesinde kültürümüzü aktarabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Günümüzde bireysel ve kurumsal koleksiyonlar sayesinde kültürün devamlılığı sağlandığını ve bir sonraki nesillere de bu kültürün aktarıldığını söyleyen Dostoğlu, “QNB Finansbankla çok özel bir projemizi de ayrıca gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız en önemli hizmetin bu olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar 9 ayrı sanatçının monografik çalışması yapıldı. Bu serinin devam etmesi halinde hem Türkiye'de sanat tarihçilerine hem de sanatseverlerimize inanılmaz bir külliyatı devretmiş oluyoruz” dedi.

Koleksiyondaki eserlerin sergi mimarisine uyumlu bir şekilde sergilendiğini aktaran Dostoğlu, “Yüzeyleri bir mimar tasarladı. O tasarımın üzerine eser seçiminde bulundum. Soyutlar bir yerde, siyah beyazlar bir yerde, maviler başka bir yerde. Biraz renk, biraz armoni, biraz dönem, biraz teknik ile bir müzikalite yaratmaya çalıştım. 37 yıllık bir QNB Finansbank sanat dünyasının içinde olarak bu serginin ilk defa kamuoyuyla paylaşılmasından dolayı gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

QNB FİNANSBANK SANAT ESERLERİ SERGİSİ ESER SAHİPLERİ

Murat Akagündüz, Haluk Akakçe, Hüseyin Aksoylu, Erol Akyavaş, Nevin Aladağ, Özdemir Altan, Serdar Arat, Koray Ariş, Yüksel Arslan, Mustafa Ata, Vahap Avşar, Suzan Batu, Nejad Devrim, Osman Dinç, Abidin Dino, Burhan Doğançay, Alev Ebuzziya Siesbye, Tayfun Erdoğmuş, İnci Eviner, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Adem Genç, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Selma Gürbüz, Nuri İyem, Komet, Azade Köker, Mehmet Koyunoğlu, Murat Morova, Edim Noyan, Mubin Orhon, Zekai Ormancı, Kemal Önsoy, Yağız Özgen, Seçkin Pirim, Güngör Taner, Canan Tolon, Selim Turan, Ömer Uluç, Elif Uras, Ekrem Yalçındağ.

Diğer Haberler

  1. MSB: 18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
  2. 'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' projesi ile müze mağazacılığı dijitalleştirildi
  3. Akasya 10'uncu yıl konserleri, Bora Öztoprak konseriyle başladı
  4. İnci Taneleri yeni bölümü ile ekrana geldi
  5. Türk Tarih Kurumu'nda Süheyl Ünver sanat koleksiyonu
  6. Maximum Gençlik Festivali 22 Mayıs’ta başlıyor
  7. Görme engelliler dünyaca ünlü tabloları sesli betimleme ile deneyimledi
  8. Taş Kağıt Makas’ın yeni bölümü yayınlandı
  9. Patara ikinci kez Kültürel Miras Buluşmaları'na ev sahipliği yaptı
  10. Dünyaca ünlü tenor Jose Carreras, İstanbul'a geliyor

© Copyright 2024

DHA