Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi 45’inci yılını kutluyor

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) 45’inci yılını kutluyor. ATAA, kutlamalar kapsamında ABD'nin Michigan eyaletinde 25-26 Mayıs’ta bir konferans da düzenleyecek. Konferansta Amerika'daki politik aktivite komitelerinin gönüllü bağış girişimlerinin rolü tartışılacak ve Türk mühendislerin Amerika'daki uzay araştırmaları üzerine katkıları konuşulacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (Assembly of Turkish American Associations) 45’inci yılını 25-26 Mayıs’ta Michigan’da düzenleyeceği konferans ile kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz liderliği ve öngörü sahibi kişiliği ve eğitim reformlarının konuşulacağı konferansta Amerika'daki bazı kesimlerce Atatürk'e yönelik karalama çalışmalarına, Atatürk ile ilgili filmleri, etkinlikleri engelleme girişimlerine karşı da tepki gösterilecek.

Uluslararası katılımla gerçekleşecek konferansta; Atatürk'ün Eğitim ve İnkılâp Vizyonu ve Mevcut Durum, ABD'deki Siyasi Faaliyet Topluluklarının Rolü, Türk Amerikan Toplumunda Gönüllülük ve Hayırseverlik, ATAA Komite Faaliyetleri, Türk Amerikalı Mühendislerin ABD'deki Havacılık ve Uzay Araştırmalarına Etkisi başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Konferansta ayrıca ATAA gençlik komitesinin ve Birleşmiş Milletler komitesinin etkinlikleri de paylaşılacak.

ATAA Başkanı Dr. Nilüfer Esen-Bilgin'in açılış konuşmasını yapacağı konferansta; Tarihçi ve Askeri Tarih Profesörü Dr. Edward J. Erickson, New York Üniversitesi’nden Uygulamalı Psikoloji Profesörü Dr. Selçuk Şirin, TAA Eski Başkanı Gökhan Özalp, Arizona Devlet Üniversitesi’nden Emekli Profesör Dr. Gary M. Grossman, Washington Üniversitesi’nden Havacılık ve Uzay Optimizasyonu Profesörü Dr. Behçet Açıkmeşe gibi birçok önemli isim konuşma yapacak.

45. Yıl Dönümü Galası ile devam edecek gece, ödül töreniyle sona erecek.

Diğer Haberler

  1. Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldi
  2. ‘Rams Müzik Festivali By Mr Dosso Dossi' konserinde binlerce kişi doyasıya eğlendi
  3. Bakan Tekin 'Orijinal Atatürk Portresi Sergisi'nin açılışına katılıp, 'Cumhuriyet'e Doğru' isimli tiyatro oyununu izledi
  4. Yalan 27 Mayıs Pazartesi günü ilk bölümü ile Kanal D'de
  5. MSB: 18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
  6. 'Türkiye'nin Müzeleri Trendyol'da' projesi ile müze mağazacılığı dijitalleştirildi
  7. Akasya 10'uncu yıl konserleri, Bora Öztoprak konseriyle başladı
  8. İnci Taneleri yeni bölümü ile ekrana geldi
  9. Türk Tarih Kurumu'nda Süheyl Ünver sanat koleksiyonu
  10. Maximum Gençlik Festivali 22 Mayıs’ta başlıyor

© Copyright 2024

DHA