Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri Apollon Tapınağı’nda başladı

Livaneli Vakfı tarafından 5’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri’ Didim Belediyesi iş birliğinde Apollon Tapınağı’nda başladı.

ABONE OL
MELEK FIRAT/ AYDIN, (DHA)-

Livaneli Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ‘Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri’ bu yıl Didim Belediyesi ev sahipliğinde Apollon Tapınağı’nda başladı. Programa yazar ve besteci Zülfü Livaneli katıldı. Açılış konuşmasını Livaneli Vakfı adına Şule Bucak yaptı. Bucak, “Bu yıl Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri’nin 5’incisini Livaneli Vakfı ve Didim Belediyesi iş birliğiyle binlerce yıldır antik çağın en görkemli Apollon Tapınağı’na ev sahipliği yapmış olan Didim’de gerçekleştiriyoruz” dedi.

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise “Bir düşünce ve uygarlık mirasının kadim çağrısıyla bir araya geldiğimiz Didim’de kültürler arası diyaloğun tarihsel önemini daha yüksek sesle konuşabilme ayrıcalığını buluyoruz. Bu buluşmanın açılışını antik dünyanın en önemli inanç merkezlerinden Apollon Tapınağı’nda gerçekleştiriyor olmak, Didim’in binlerce yıllık hikayesiyle kurduğumuz bağı daha anlamlı kılıyor” ifadelerini kullandı. Gençay konuşmasını, bugün 80’inci yaşına giren Zülfü Livaneli’nin doğum gününü kutlayarak bitirdi.

Yazar ve besteci Zülfü Livaneli ise katılımcıları selamlayıp kısa hikayeler anlattı.

Program sanatçı Betty Harlafti’nin dinletisiyle son buldu. Program yarın çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Diğer Haberler

  1. Samsun Kültür Yolu Festivali başladı
  2. Belek, dünya lüks turizminin prestijli buluşması Luxury Travel Mart’a ilk kez ev sahipliği yaptı
  3. Tamer Karadağlı ‘Alev Alatlı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nı ziyaret etti
  4. Cemil Meriç, doğumunun 110’uncu yılında Esenler'de anıldı
  5. Sinemada yüzde 70 indirim düzenlemesi, Resmi Gazete'de
  6. Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum’ projesinin yeni tiyatro oyununu tanıttı
  7. Bağ Bozumu filmi Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı
  8. Pakistan’ın kurucusu Cinnah’ın hayatı ve mücadelesini anlatan sergi açıldı
  9. Türk müzisyen Su Yavuz’a Berklee'den ödül
  10. ‘From’ dizisi emlak ilanları arasında yer aldı

© Copyright 2026

DHA