Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Çelik: İsrail'in Batı Şeria'da konut inşaatı için ihale açma planını şiddetle kınıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bir bölgesinde daha yeni işgalci-yerleşimci konut inşaatı için ihale açma planını şiddetle kınıyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu şebekesinin Batı Şeria’yı 'Gazzeleştirmeye dönük soykırım politikası devam ediyor. İsrail’in yasa dışı yerleşim yerlerini genişleterek Filistinlileri vatansızlaştırmaya dönük saldırganlığı mekansal soykırımdır. 'Yerleşim' ve 'yerleşimci' kavramları yanlıştır; bu işgalcilik, hırsızlık ve soykırımcı şiddettir. İsrail’in Batı Şeria’da yürürlüğe koymaya çalıştığı E1 planı soykırımcı şiddetin yeni ve tehlikeli bir aşamasıdır. İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bir bölgesinde daha yeni işgalci-yerleşimci konut inşaatı için ihale açma planını şiddetle kınıyoruz" dedi.

'SOYKIRIMCILIĞA HERKES KARŞI ÇIKMALI'

Çelik, ayrıca, "Bu saldırganlık, Batı Şeria'yı fiilen ikiye bölmeyi ve Doğu Kudüs'ü izole etmeyi hedeflemektedir. Bu da iki devletli çözüm perspektifini yok etme amacı taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız yıllardır BM başta olmak üzere pek çok zeminde 'İsrail’in sınırları neresidir?' diye sorarak bu işgalciliğe tüm dünyanın dikkatini çekmektedir. İsrail uluslararası toplumun tüm kurallarını çiğnemektedir. İsrail’in adımları sadece Gazze ve Batı Şeria’yı değil, tüm insanlığı ve kuralları hedef almaktadır. Adına 'yerleşim' ve 'yerleşimci' denilen işgalcilik, hırsızlık ve soykırımcılığa herkes karşı çıkmalıdır. Buna karşı tüm ülkeler ortak ve somut adımlar atmalıdır" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Güler: Hedefimiz kahraman ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini daha üst seviyelere çıkarmaktır
  2. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşın yastık altı, Merkez Bankası rezervinden büyük
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin bilim ve teknoloji yolculuğunda yeni ve güçlü bir insan kaynağı hamlesi başlatıyoruz
  4. Bakan Bolat: 42 yıllık terör belası sona erdirildi
  5. Bakan Güler, Donanma Komutanlığı'nı ziyaret etti
  6. Bakan Fidan, Mısırlı ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
  7. Türkiye, Mısır ve Katar'dan İsrail'in saldırılarına tepki
  8. CHP YDK'da 81 dosya görüşüldü
  9. MHP'li Öztürk: Teröre giden kaynaklar bitsin, analar ağlamasın istiyoruz
  10. CHP'li Saraç: Sosyal devletin inşa edilemediğini görüyoruz

© Copyright 2026

DHA