Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adalet Bakanlığı'ndan, 'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasına ilişkin olarak bir hâkimin ‘Özür dilerim, tutuklamak zorundayım’ dediği' iddialarına açıklama

Adalet Bakanlığı, 'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasına ilişkin olarak bir hâkimin 'Özür dilerim, tutuklamak zorundayım' dediği' şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasına ilişkin olarak bir hâkimin 'Özür dilerim, tutuklamak zorundayım' dediği ve delilsiz şekilde tutuklama kararı verdiği yönünde dolaşıma sokulan haber ve iddialar kapsamında kamuoyunun aydınlatılması bakımından açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Söz konusu haberlerin, adli makamların yürüttüğü soruşturmaları itibarsızlaştırmaya, adil yargılamayı etkilemeye yönelik maksatlı ve gerçeğe aykırı yayınlar olduğu ve dezenformasyon içerdiği tespit edilmiştir. Halkı yanıltma ve kamu barışını bozma saikiyle gerçeğe aykırı bilgilerin paylaşılması Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında suç teşkil etmektedir” ifadelerine yer verildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. “Güvenli Liman Türkiye” sosyal medyada gündem oldu
  2. Bakan Bayraktar: Hedefimiz 3 Nisan'ı ‘Türkiye Sanayi Günü’ ilan etmek
  3. Bakan Çiftçi: Türkiye şu anda kritik bir süreçten geçiyor
  4. İletişim Başkanı Duran: Ülkemiz barışın anahtarı olmayı sürdürmektedir
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü
  6. Bakan Kurum açıkladı: Kentsel dönüşüme 3 milyon liraya kadar destek
  7. Bahçeli: 'Terörsüz Türkiye', Türkeş'in iç barış ülküsünün gerçeğe dönüşmesidir
  8. Ömer Çelik: Aydın/Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir
  9. Özgür Özel: Bu dönemin en büyük ayıbı parlamentoda Romanların temsil edilmiyor oluşu
  10. Köşk Belediye Başkanı Güler, Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi

© Copyright 2026

DHA