Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve ibadet eden Filistinlilere silahlı müdahalesini kınadı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif'in kutsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi, hukuka ve kutsal değerlerimize karşı bir eylemdir. Bu aynı zamanda, Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerine hukuksuz bir müdahaledir" dedi.

Çelik, İsrail yönetimine Mescid-i Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymaya ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranma çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun da bu tür eylemlere 'Dur' demek için güçlü bir tavır ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

  1. AK Partili İnan: Arkamızda koskoca bir şehrin sarsılmaz iradesi var
  2. Bakan Gürlek, tarım işçilerinin saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Mavi Vatan güvenliğimiz her zamankinden daha stratejik hale gelmiştir
  4. İçişleri Bakanı Çiftçi, genç hafızlarla bir araya geldi
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye son 25 yılda savunma sanayiinde bir devrim yaşadı
  6. Bakan Kurum, yenilenen Çorum Tarihi Kent Meydanı'ndan görüntüler paylaştı
  7. AK Parti'li Çelik'ten 'TEKNOFEST Mavi Vatan' paylaşımı
  8. Dervişoğlu, Celal Bayar'ın mezarını ziyaret etti
  9. Bakan Uraloğlu: Ankara-Konya YHT, 15 yılda 22,8 milyon yolcuya hizmet verdi
  10. Gelecek Partisi resmen feshedildi

© Copyright 2026

DHA