Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bayraktar: TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hem denizde hem de karada hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Enerjide attığımız yerli ve milli adımları, şimdi sınır ötesi arama sahalarında yeni bir faza geçiriyoruz. Milli petrol şirketimiz TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hem denizde hem de karada hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı. TPAO, Libya açık denizlerindeki faaliyetlerini Repsol ve MOL Group ile oluşturduğu konsorsiyum yapısıyla yürütecek. Konsorsiyum ile Akdeniz’de stratejik konuma sahip Bingazi açıklarında yer alan ve yaklaşık 10 bin 300 kilometrekare büyüklüğe sahip bir blokta hidrokarbon arama çalışmaları yapılacak. Kara sahalarında ise TPAO, Repsol ile birlikte Sirte Baseni’ndeki lisans alanında arama faaliyetleri gerçekleştirecek. Libya’nın en üretken hidrokarbon havzalarından biri olan bu bölgede 8 bin 200 metrekarelik bir alanda yeni keşif imkanlarını değerlendireceğiz" ifadelerine yer verdi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Sürdürülebilir değer üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Bayraktar, "Açık deniz ve kara sahalarında sahip olduğumuz ileri seviye arama ve üretim kabiliyetimizi, uluslararası ortaklarımızın küresel saha deneyimiyle birleştirerek yüksek potansiyel barındıran lokasyonlarda teknik ve ticari açıdan sürdürülebilir değer üretmeyi hedefliyoruz. Çeşitlenen uluslararası arama portföyümüzle TPAO’nun küresel konumunu güçlendirirken enerji arz güvenliğimizi destekleyen ve kurumsal kapasitemizi artıran adımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü
  2. Bakan Memişoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile bir araya geldi
  3. Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Thani ile görüştü
  4. Özgür Özel Adalar'da konuştu
  5. Komisyon Başkanı Alkayış: Komisyonumuza 13 bin 323 başvuru yapıldı
  6. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz
  7. İletişim Başkanı Duran: CHP grubunun sorumluluktan uzak yaklaşımını kınıyorum
  8. Dilekçe Komisyonu toplanamadı
  9. Emine Erdoğan: Batılı bir imaj taşımayan her kadının çağdışı sayıldığına üzülerek şahit oluyoruz
  10. Bakan Kurum: İstişareye dayalı liderlik anlayışıyla çalışacağız

© Copyright 2026

DHA