Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bolat, Gine Şehircilik, Emlak ve Bölgesel Kalkınma Bakanı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gine Şehircilik, Emlak ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Mohamed Lamine Sy Savane ile bir araya geldi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Ankara’da gerçekleştirilen İnşaat Zirvesi Türkiye 2026 kapsamında Gine Şehircilik, Emlak ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Sayın Mohamed Lamine Sy Savane ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında Gine’ye yaptığı resmi ziyarette ortaya koyduğu 500 milyon ABD doları ticaret hacmi hedefi doğrultusunda, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirme imkanlarını ele aldık.

Görüşmede, Gine’de başta Simandou Projesi olmak üzere hayata geçirilmesi planlanan büyük ölçekli konut, liman ve altyapı yatırımlarında Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörünün üstlenebileceği rol üzerinde durduk. Bu çerçevede, Gine'deki büyük projelerde ülkenin vizyonunu geleceğe taşıyan müteahhitlik ve müşavirlik firmalarımızla birlikte önümüzdeki dönemde Gine’ye bir Türk müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kaldık. Ayrıca ticaret, konut, tarım, madencilik ve enerji alanlarında iki ülke arasında önemli iş birliği fırsatları bulunduğunu teyit ettik. Yatırım ortamının güçlendirilmesine katkı sağlayacak Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması’nın (ÇVÖ) da ilk fırsatta gündeme alınması yönündeki ortak irademizi ifade ettik" dedi.


 

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Birleşik Krallık İş ve Ticaret Bakan Yardımcısı'nı kabul etti
  2. CHP'li Emir: Genel Başkan, 45 gün içinde kurultayı toplamak zorunda
  3. Bakan Çiftçi, AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi
  4. Bakan Tekin: 2025-2026 eğitim-öğretim yılında 750 bin sınıfta ders yaptık
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektuplarını kabul etti
  6. Bakan Ersoy, Sivas heyetini kabul etti
  7. Bakanlıktan dip çamuru temizliği açıklaması
  8. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Büyükelçisi Matis'i kabul etti
  9. Cevdet Yılmaz, Lübnan Başbakan Yardımcısı Mitri ile görüştü
  10. Bakan Göktaş: 'İzleme Birimi'yle 30 bin 296 kırılgan hanemizi tespit ettik

© Copyright 2026

DHA