Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, Singapur'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Singapur'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2 Haziran'da Singapur'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Bakan Fidan'ın Singapur'a ilk resmi ziyareti olacak. Fidan'ın ziyaret kapsamında, Başbakan Lawrence Wong tarafından kabul edilmesi, Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile İçişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlikten Sorumlu Koordinatör Bakan Kasiviswanathan Shanmugam'la bir araya gelmesi öngörülüyor. Bakan Fidan'ın ayrıca 'The International Institute for Strategic Studies (IISS)' adlı düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen 'Raffles Lectures' etkinliğinde konuşması bekleniyor.

İKİLİ İLİŞKİLER MASADA

Dışişleri Bakanı Fidan'ın söz konusu ziyaret kapsamında gerçekleştireceği görüşmelerde; Türkiye-Singapur ikili ticaret hacminin 2015 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması temelinde artırılması ve karşılıklı yatırımların çeşitlendirilerek güçlendirilmesinin önemini dile getirmesi, bölgedeki güncel gelişmelerin, askeri ve savunma alanındaki iş birliğinin artan değerini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulaması, bu kapsamda Singapur'la savunma sanayi alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda atılabilecek adımları ele alması, stratejik öneme sahip deniz ve ticaret yolları üzerinde bulunan iki ülke olarak, Türkiye ve Singapur'un bağlantısallık ve enerji güvenliği alanındaki çabalarının, bölgesel ve küresel istikrarın tesisi bakımından kritik olduğunu işaret etmesi bekleniyor.

ÇOK TARAFLI İŞ BİRLİKLER

Fidan'ın ayrıca yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar, yarı iletkenler, yapay zeka, dijitalleşme, finansal teknolojiler ve helal gıda endüstrisi gibi alanlarda iş birliği imkanlarını değerlendirmesi, Birleşmiş Milletler (BM), G-20 ve ASEAN başta olmak üzere uluslararası platformlardaki çok taraflı iş birliğinin önemini vurgulaması, Türkiye'nin Sektörel Diyalog Ortağı olduğu ASEAN'la ilişkilerini ilerleyen süreçte Diyalog Ortaklığı'na yükseltme konusundaki iradesinin altını çizmesi, Rusya-Ukrayna savaşı, Filistin meselesi, İran, Hürmüz Boğazı, Suriye, Güney Çin Denizi ve diğer güncel bölgesel ve küresel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunması öngörülüyor.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel: Olağanüstü kurultay için imza süreci başlatıldı
  2. CHP'den, işten çıkarılmalara ilişkin açıklama
  3. Jandarma Genel Komutanlığı'nda 29 bin 353 personel, yeni görev yerlerine atandı
  4. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Ana muhalefetin kendi iç meşruiyetini tartışır hale gelmesi, demokrasimiz için kayıptır
  5. Bakan Kurum: Oğlaklı'da yeni bir şehir inşa ettik
  6. Bakan Çiftçi, özel harekat polisleriyle bayramlaştı
  7. Bakan Uraloğlu: Amik Ovası'na ulaşım 1 saatten 5 dakikaya düşecek
  8. CHP MYK, Özgür Özel başkanlığında toplandı
  9. Bakan Çiftçi: Emniyet kemerinizi hem ön hem arka koltukta takın
  10. Bakan Kurum, koruma altındaki anıt ağacın hikayesini paylaştı

© Copyright 2026

DHA