Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Gürlek: 12’nci Yargı Paketi'nde iş dünyasını ilgilendiren adımlar atacağız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Yatırım yapan ve istihdam oluşturarak devlete katkı sunan firmalara, biz de hukuki anlamda elimizden geldiğince yardımcı olacağız. İş dünyasının doğrudan muhatap olduğu ticari davalar ve iş davaları uzun sürüyor. Sistemdeki sorunların çözümü için 12’nci Yargı Paketi’nde adımlar atacağız” dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Orhan Aydın ve heyeti Adalet Bakanı Gürlek’i bakanlıkta ziyaret etti. ASKON heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Gürlek, 12’nci Yargı Paketi’nde iş dünyasını ilgilendiren düzenlemelerin de yer alacağını söyledi. Yatırım yaparak ve istihdam oluşturarak devlete katkı sunan iş dünyası için hukuki güven ortamının daha da artırmak istediklerini vurgulayan Bakan Gürlek, “Yatırım yapan ve istihdam oluşturarak devlete ve bölgelerine katkı sunan firmalara biz de hukuki anlamda elimizden geldiğince yardımcı olacağız. İş dünyasının doğrudan muhatap olduğu ticari davalar ve iş davaları uzun sürüyor. Sistemdeki sorunların çözümü için 12’nci Yargı Paketi’nde adımlar atacağız. Amacımız hukuk güvenliğinin sağlanması, hukuk güvenliğiyle birlikte de yatırımcıların bölgede yatırım yapması, istihdam sağlaması” dedi.

‘TAHKİMLE İLGİLİ DE DÜZENLEMELERİMİZ VAR’

Bölgede çatışmalardan kaynaklı yaşanan krizlerin Türkiye için fırsata çevrilebileceğini vurgulayan Bakan Gürlek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yatırımcı Türkiye'ye gelip yatırım yapmak istiyor. Ama kafasında elbette sorunlar var. Hukuki güvenlik konusunda elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Yatırımcı geldiği zaman aklında ‘Ben ileride şu davayla karşılayabilir miyim?’, ‘Şu davayı açsam şu ticaret mahkemesinde daha uzun sürer mi?’ soruları olmamalı. Bu konularda özellikle sahadan da bilgi alıyoruz. Tahkimle ilgili de düzenlemelerimiz var.”


Diğer Haberler

  1. Kamu Denetçisi Benli: Cinayete maruz kalan kadınların yüzde 88'inin koruma kararı yok
  2. Bakan Gürlek, Nevşehirli iş adamlarıyla görüştü
  3. Can Holding soruşturmasında Kemal Can 'Ev hapsi' şartıyla tahliye edildi
  4. Ömer Çelik: EOKA terör örgütü destekçilerinin KKTC’deki saldırısını lanetliyoruz
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ay Yola' müzik grubu ile bir araya geldi
  6. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
  7. TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu toplandı
  8. İletişim Başkanı Duran: EOKA terör örgütü yanlılarının KKTC'deki saldırısını kınıyorum
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, büyükelçileri kabul etti
  10. Bakan Fidan, 'Hürmüz Boğazı' toplantısına katıldı

© Copyright 2026

DHA