Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün'e yönelik paylaşımla ilgili soruşturma; şüpheliye gözaltı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün'e yönelik sosyal medyada paylaşılan ve suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Tunç, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün'e yönelik sosyal medyada paylaşılan ve suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kamu barışına karşı suçlar kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesi gereğince 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Adli süreç titizlikle sürdürülmektedir. Bir kadını kılık kıyafeti, inancı ve yaşam tarzı üzerinden hedef alan; onurunu ve kişiliğini aşağılamaya yönelik bu çirkin ve ayrımcı ifadeler asla kabul edilemez. Seçilmiş bir kamu görevlisine ve milli iradeye yönelen bu nefret dili, hukuk ve vicdan önünde mutlaka karşılığını bulacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN GÖKTAŞ: HUKUKİ SÜRECE MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili sanal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Göktaş, "Üç dönemdir milletimizin oylarıyla seçilen Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün’ü hedef alarak yapılan bu ahlaksız saldırı; yalnızca bir belediye başkanına değil, emeğiyle ayakta duran, çalışan, üreten, ülkemize değer katan milyonlarca kadına ve doğrudan milletimizin iradesine yönelmiş açık bir saygısızlıktır. Kadınlara yönelen bu hadsiz ve kendini bilmez zihniyeti asla kabul etmeyeceğiz, normalleştirmeyeceğiz. Sadece kişisel bir saldırı değil aynı zamanda suç teşkil eden bu eylem için başlatılan hukuki sürece müdahil olacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. AK Parti Genel Sekreteri İnan: İzmir’de, basit bir yağmurda bile şehri yönetemeyen bir yerel yönetimler acziyeti ile karşı karşıyayız
  2. Emine Erdoğan, Ürdün Kraliçesi Rania ile bir araya geldi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki ülke dostluğunu kuvvetlendirecek önemli kararlar aldık
  4. AK Parti Ege Bölge Strateji Toplantısı Marmaris’te Başladı
  5. Adalet Bakanı Tunç’tan Atlas Çağlayan’ın ailesine ziyaret
  6. Cevdet Yılmaz: Demokrasi diyorsak hepimizin şiddeti, terörü bir kenara koyması lazım
  7. Anahtar Parti Kadın Kollarından ‘100 bin kadın üye’ hedefi
  8. Bakan Güler Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ı askeri törenle karşıladı
  9. Ömer Bolat: Amacımız, Türkiye'nin Çin pazarında daha fazla görünür olması
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA