Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli hızlı trenimiz saatte 250 kilometre hıza ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin test süreçlerinin başarıyla devam ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Test süreçleri başarıyla devam eden Milli elektrikli hızlı trenimiz saatte 250 kilometre hıza ulaştı” dedi.

ABONE OL
DHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ (TÜRASAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye’nin ilk hızlı treninin test süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce saatte 240 kilometre hıza ulaştıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Saatte 225 kilometre işletme hızına sahip hızlı tren setimizin dinamik seyir emniyeti testlerine Gebze-Eskişehir güzergâhında başladık. Testlerimizi Eskişehir-Polatlı arasında başarıyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda Milli Elektrikli Hızlı Tren’imiz saatte 250 kilometre hıza ulaştı.” ifadelerini kullandı.

 

'DİNAMİK SEYİR EMNİYETİ TESTLERİNDE AŞAMALI OLARAK İLERLİYORUZ'

Milli Elektrikli Hızlı Tren’in test çalışmalarının belirlenen test programı doğrultusunda farklı hız ve işletme koşullarında sürdürüldüğünü belirten Uraloğlu, “Trenimizin güvenli, konforlu ve yüksek performanslı bir şekilde işletmeye alınabilmesi için test ve doğrulama çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Dinamik seyir emniyeti testlerimizde Gebze-Eskişehir etabının ardından Eskişehir-Polatlı hattında da önemli bir aşamayı geride bıraktık. Saatte 250 kilometre hıza ulaşarak testlerimize başarıyla devam ediyoruz.” dedi.

 

'TRENİMİZİ YÜKSEK KONFOR VE İNOVASYON İLE TASARLADIK'

Uraloğlu, 577 yolcu kapasiteli, alüminyum gövdeli 8 araçtan oluşan bu setleri, otomatik tren durdurma sistemi, elektromekanik yolcu giriş kapıları, tam otomatik iklimlendirme, yangın ihbar, işitsel ve görsel yolcu bilgilendirme ve kamera sistemleri ile donattıklarını dile getirdi. Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“En önemli ve kritik sistemlerinden olan ‘Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi’ ile ‘Cer Sistemi’ni, ASELSAN ile tamamen yerli ve milli olarak tasarladık ve ürettik. Trenle seyahat edecek yolcularımızın rahatlıkla kullanabilmeleri için; yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri otomatlar ve mutfak bölümleri yerleştirdik. Ayrıca bu araçlarımızda engelli vatandaşlarımız için iki adet yolcu bölmesi ve tekerlekli sandalyeleriyle platformdan araca ve araçtan platforma indirilip bindirilmesini sağlayan asansörlere de yer verdik. Trenlerimizi, yüksek konfor ve inovasyon ile mevcut ve gelecekte var olacak ihtiyaçları karşılamak üzere tasarladık.”

Diğer Haberler

  1. Bakan Gürlek: 135 Alo Adalet Hattı’nı hayata geçiriyoruz
  2. Bakan Yumaklı, İzmir’den ‘Vira Bismillah’ dedi
  3. Bakan Memişoğlu, D8 Ekonomik İşbirliği Genel Sekreteri Mahmood ile görüştü
  4. Dışişleri Bakanlığı'ndan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın ilk komite toplantısına ilişkin açıklama
  5. Özgür Özel: Yeni Parti, 18 günde 600 bin üyeye ulaştı
  6. İçişleri Bakanı Çiftçi: Devletle milleti yeniden kucaklaştıran bir destan yazdık
  7. Bakan Fidan: Bölgesel barış, güvenlik ve istikrar için sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu gösterdik
  8. İYİ Partili Kavuncu: 'Cumhuriyet, ortak aidiyet ve vatandaşlık' kavramları bu süreçte hırpalanmaktadır
  9. Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin medeniyet vizyonu, Çin-Mısır ilişkilerine yön veriyor
  10. Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi küresel belirsizliklere karşı dayanıklılığını sürdürmekte

© Copyright 2026

DHA