Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yumaklı, Azerbaycanlı mevkidaşı ile bir araya geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov ile bir araya gelerek, 'Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı'nı imzaladı.

ABONE OL
Sevde NAMALAN/ANKARA,(DHA)-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov ve beraberindeki heyet ile bakanlıkta bir araya geldi. Yumaklı, bugün 11'inci dönemi gerçekleştirilen Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı’nın iş birliğinin önemli aşamalarından biri olduğunu vurgulayarak, "Ülkelerimiz arasında tarımsal ticaret artarak devam etmektedir. Son 10 yıl içerisindeki verilerimiz değerlendirildiğinde bu artış daha iyi görülmektedir. Tarımsal ticaret hacmimiz 2012 yılından bu yana yaklaşık yüzde 87 artış göstermiştir. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yakaladığımız bu ivmenin artarak devam edeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin sağlam bir temele sahip olduğunu belirterek her alanda olduğu gibi tarım alanında kurulan iş birliğinin her geçen gün daha da ileriye taşınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin şap hastalığıyla mücadele başta olmak üzere tarımsal alanda Azerbaycan’a verdiği desteğe teşekkür eden Memmedov, bugün imzalanan Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı’nın, ülkesinde Ar-Ge’ye dayalı tarımın geliştirilmesi açısından önem taşıdığını dile getirdi. Azerbaycan’da ziraat eğitimi alan uzmanlara, Türkiye’de kendi alanlarında bilgilerini geliştirme imkanı verilmesinden memnuniyet duyacaklarını aktaran Memmedov, hayata geçirmeyi planladıkları toplulaştırma projeleri için de Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmak istediklerinin altını çizdi.

Bakan Yumaklı, görüşmeye ilişkin basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "İmzaladığımız anlaşmalardan daha da önemlisi, bundan sonra yapacaklarımızın dışında, bugüne kadar yaptıklarımızın da fikri takibinin olması açısından oluşturulan eylem planıdır. Bunun içerisinde araştırma geliştirmeden tutalım da bitkisel üretim, hayvansal üretim ve bunlara ilişkin araştırma geliştirme faaliyetlerinin karşılıklı paylaşımı, tarımsal ürün sigortaları, toplulaştırma, sulamaya kadar birçok konuda yine karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe paylaşımını yapacağız. Elbette Tarım Yürütme Komitelerinin, devreye alınmış olan eylem planının takibi özellikle kurumsal takibi açısından çok büyük önemi var" diye konuştu.

Azerbaycan’ın COP29 toplantısına ev sahipliği yapacak olmasını da değerlendiren Yumaklı, Azerbaycan’ı böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliğinden dolayı tebrik etti. Yumaklı, çok ciddiyetle üzerinde durulan bir hazırlık sürecine tanık olduklarını belirterek, "Bizler de özellikle COP sürecinde, su verimliliği ve seferberliği başta olmak üzere biyoçeşitlilik ile alakalı diğer konularda da katkıda bulunmak üzere birlikte olacağız, katılacağız. Ben inanıyorum ki Azerbaycan'da gerçekleşecek olan COP toplantıları hem Azerbaycan için hem Türkiye için hem de dünya için çok önemli sonuçlar oluşturacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Altun: Provokasyon peşindekilerin, vefat eden 29 işçi kardeşimizi hatırlamamasına elbette şaşırmadık
  2. Yüksek istişare kurulu toplantısının ardından açıklama
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanı Yiğit'i kabul etti
  4. İsveç'teki Türk asıllı siyasetçi Yüksel, Avrupa Parlamentosu seçimleri için Konya'da destek istedi
  5. Bakan Bayraktar: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu
  6. Dervişoğlu, Akşener'den görevi devraldı
  7. İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı'nda istifalarla yönetim düştü
  8. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özbekistan’da
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
  10. Bakan Uraloğlu: Bolu Dağı Tüneli 67 metre uzatılacak

© Copyright 2024

DHA