Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakanlar Şimşek ve Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Komiseri Ferreira ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan Sorumlu Komiseri Elisa Ferreira ile deprem bölgesinde kullanılmak üzere sağlanan 400 milyon euroluk fon ile sınır ve göç konularına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Elisa Ferreira, 25-26 Nisan'da gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti kapsamında Gaziantep ve Ankara'da temaslarda bulundu. Ferreira, Ankara'da Bakan Şimşek ve Bakan Yerlikaya tarafından ayrı ayrı kabul edildi. Bakan Şimşek ile Ferreira arasındaki görüşmede, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimleri koordinasyonunda, deprem bölgesinde kullanılmak üzere yürütülen ve AB Dayanışma Fonu kapsamında Türkiye'ye sağlanan 400 milyon euroluk fon ele alındı. Fonun deprem bölgesindeki illerde; konteyner kent inşası, su altyapısı inşası, hastane ve okul inşası, kültürel mirasın korunması alanlarındaki projeler için kullanılacağı belirtildi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Yerlikaya ile tarafından kabul edilen Ferreira, Bakan Yerlikaya ile Türkiye-AB ilişkileri kapsamında sınır ve göç konularına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Ferreira, dünkü Gaziantep'teki temasları kapsamında da Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ile birlikte, Gaziantep Valisi Kemal Çeper ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmeler gerçekleştirdi; AFAD ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri eşliğinde Nurdağı Konteyner Kenti ve Prefabrik Hastanelerini ziyaret etti.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, Sinan Ateş'in eşi ile görüştü
  2. Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: CHP’yi ‘tuzağa düştünüz’ diyerek uyarıyoruz
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TİM Başkanı Gültepe ile görüştü
  6. Bakan Tunç: 504'ü deprem bölgemizde toplam 2 bin 449 mahkeme kurduk
  7. AK Parti’li Yılmaz: Şimdi nezaket dönemindeyiz, kucaklaşacağız
  8. Bakan Tunç: UCM'nin dava açmaması İsrail'i cesaretlendirmekedir
  9. Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü
  10. CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

© Copyright 2024

DHA