Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakırhan: Suriye'deki anlaşmayı olumlu görüyoruz

DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, “Suriye'de bir anlaşma imzalandı. Takip ediyoruz. Bu anlaşmayı olumlu görüyoruz. En kötü barış, en iyi çatışma ve savaştan iyidir” dedi.

ABONE OL
Gıyasettin TETİK- Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ile Doğan Hatun ve partililerle birlikte, Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkında Suriye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Grup, buradan Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı’na kadar yürüdü.

Burada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Suriye’deki anlaşmayı olumlu gördüklerini belirterek, “Rojava'daki bu anlaşmayı sonuna kadar takip edeceğiz. Kürtler demokrasi istiyor, eşitlik istiyor. Kürtler Hakkını, hukukunu istiyor. Kürtler Suriye'nin demokratik bir parçası olmak istiyor. Ama hakkıyla, kimliğiyle, statüsüyle birlikte eğer Suriye rejimi 30 Ocak'taki anlaşmaya uyar bunu doğru bir zeminde hayata geçirirse başta Suriye olmak üzere Ortadoğu kazanır, Türkiye kazanır, hepimiz kazanırız. Oradaki demokratik adımlar buradaki sürecin ilerlemesini sağlar. Kürtler onurlu bir yaşam istiyor. Kürtlerin kimsenin toprağında, malında, canında, gözü yok. Bugünden sonra da hiç kimse ama hiç kimse 100 yıl daha Kürtleri dilsiz, statüsüz, kimliksiz yaşatamaz. Suriye'de bir anlaşma imzalandı. Takip ediyoruz. Bu anlaşmayı olumlu görüyoruz. En kötü barış, en iyi çatışma ve savaştan iyidir. Türkiyeli yetkilileri de Rojava'da yapıcı rol oynamaya davet ediyoruz. Türkiye'de barış ve demokratik toplum süreci de devam ediyor. Sıra Türkiye'de. Kürtlerin demokratik haklarını ve özgürlüklerini sağlama ve kazanma günüdür” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tunç: Bilecik ve Alaşehir adalet binalarının ihaleleri yarın yapılacak
  2. AK Parti'li Yazıcı: Türkiye yeni anayasa yapmalı
  3. AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır
  4. AK Parti’li Büyükgümüş: Özgür Özel bir gün davanın savcısı, bir gün avukatı oluyor
  5. Özgür Özel, Mecitözü Hitit Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı
  6. Bakan Uraloğlu: Başkentray banliyö hattını 12 kilometre uzatıyoruz
  7. TBMM'de, trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenleme görüşülecek
  8. 8 ülkenin dışişleri bakanlarından, İsrail'in ateşkes ihlallerine kınama
  9. Türkiye-Kazakistan OSPG 8'inci Toplantısı, Ankara'da düzenlenecek
  10. Bakan Kurum'dan, Hatay Habib-i Neccar Camisi paylaşımı

© Copyright 2026

DHA