Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BBP’den ‘çerçeve yasa’ açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP), kamuoyunda 'çerçeve yasa' olarak da bilinen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin hazırlanan değerlendirme metninin, Genel Başkan Yardımcısı Samet Bağcı aracılığı ile TBMM Adalet Komisyonu'na sunulduğunu bildirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

BBP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “‘Terörsüz Türkiye’ süreci kapsamında hazırlanan ve kamuoyunda 'çerçeve yasa' olarak da bilinen Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanmıştır. Büyük Birlik Partimizin bugün gerçekleştirilen Hukuk Politikaları Kurulu, Yüksek Danışma Kurulu ve Başkanlık Divanı Toplantısı akabinde, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Samet Bağcı aracılığı ile 'Büyük Birlik Partisinin Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi Hakkındaki Değerlendirmesi' başlıklı kapsamlı değerlendirme metni, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı aracılığıyla TBMM Adalet Komisyonu’na sunulmuştur. Partimizin görüş, öneri ve değerlendirmelerini içeren metinde; milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, devletin temel niteliklerinin korunması, üniter yapının muhafazası, hukukun üstünlüğünün esas alınması, toplumsal bütünleşmenin sağlam temeller üzerinde tesis edilmesi, teröristler nedamet getirip af dilemeden ve PKK tamamen silahları bırakıp, tüm unsurlarıyla kendini feshetmeden terörle mücadeleyi devletin tavizsiz şekilde sürdürmesine ilişkin değerlendirme ve önerilere yer verilmiştir” denildi.

Ayrıca, konuya ilişkin detaylı basın açıklamasının yarın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından gerçekleştirileceği bilgisi verildi

Diğer Haberler

  1. AK Parti'li Zorlu: Türk Dünyası Düşünce ve Araştırma Merkezi’ni Keçiören’de kurma kararı aldık
  2. DMM: Mekke Ortak Savunma Anlaşması, uluslararası müttefiklik taahhütleriyle çelişmemektedir
  3. Haluk Görgün: Şirketlerimiz, savunma sanayinde 185 ülkeye 10 milyar dolar ihracatla 2025'i tamamladı
  4. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin’de
  5. 'Çerçeve yasa' teklifi komisyonda
  6. Çiftçilere 688 milyon lira tarımsal destek
  7. Bakan Göktaş: 193 binin üzerinde çocuğu ailesinin yanında takip ediyoruz
  8. CHP'li Şimşek: ‘Baba ocağı’ dediler, illeri, ilçeleri paramparça edip gittiler
  9. Bakan Kurum'dan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması
  10. Bakan Kurum: Bu işler ahbap çavuş ilişkisiyle yürümez

© Copyright 2026

DHA