Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yayının tekrarını izlemek için aşağıdaki Youtube linkimize tıklayınız.

ABONE OL
DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Kiralar ve hayat pahalılığı başta olmak üzere emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların hepsinin farkındayız. Bugünlerde kuraları çekilen 500 bin sosyal konut hamlesi gibi projelerimizle konut arzını artırarak bu sorunlara çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Emeklilerimizin taleplerine, beklentilerine, şikayetlerine hiçbir zaman kulağımızı tıkamadık tam tersine bir kulağımız her zaman emeklilerimizde oldu.

- Türkiye olarak en başından itibaren toprak bütünlüğü korunmuş, siyasi birliği haiz, tek bir Suriye Devleti'nin varlığını en güçlü şekilde savunduk.

- Son haftalardaki başarılı operasyonlarından dolayı Suriye hükümetini, Suriye ordusunu ve kardeş Suriye halkını gönülden tebrik ediyoruz.

- Bayrağımıza uzanan o kirli elleri muhakkak bulacak, bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız.

- 16 Ocak'ta açıklanan deklarasyon Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin Suriye Devleti'ne eşit ve adil katılımını esas alan tarihi nitelikte bir irade beyanıdır.

- Bizim hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmayız ama ülkemizin çıkarlarına halel gelmesine de izin vermeyiz.

- (ABD Başkanı Trump ile görüşme) Verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. DEAŞ'la ortak mücadele dahil Suriye'nin güvenliğine katkı yapacak birçok kritik konuyu kendisiyle istişare ettik.

- Suriye'deki operasyonlar bahane edilerek tamamen yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir propagandayla tüm Kürtlerin kışkırtılmaya çalışıldığını görüyoruz. Özellikle Türkiye'deki Kürt kardeşlerimin bu oyunlara gelmemesi gerektiğini, yapılan çağrıların gerçek niyetini görerek ferasetle davranmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyorum.

- AK Parti varsa, Cumhur İttifakı güçlüyse, biz evelallah Kürt kardeşlerimize haksızlık yapılmasına, onların zarar görmesine asla izin vermeyiz.

- Esas olan bölünme değil, birleşmedir. Esas olan dağılma değil, muhabbetle kucaklaşmadır. Esas olan küçük devletçiklere ayrışma değil, birleşerek güç birliği yapmaktır.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü
  2. Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: Türk bayrağımızın indirilmesine asla tahammül edemeyiz
  3. Bahçeli: Uzatılan el, kalkan yumrukla yer değiştirebilecektir
  4. Arıkan: En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli
  5. Dervişoğlu: Bu cüretkarlık nereye kadar gidecek
  6. Cevdet Yılmaz: Bayrağa yapılan saldırı, 86 milyona yapılmıştır
  7. Bakan Tunç: Bayrak indirme olayıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındı
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul edecek
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  10. İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı ile telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA