Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İhracatımızı desteklemek temel önceliğimizdir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İhracatımızı ve ihracatçılarımızı güçlü bir şekilde desteklemek temel önceliklerimiz arasındadır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sanal medya hesabından ihracat rakamlarına ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, "Küresel belirsizlikler ve çatışma ortamının etkisiyle dünya ticaretindeki zayıf görünümün sürdürdüğü bu dönemde, Türkiye'nin ihracatı güçlü üretim altyapısı ve çeşitlendirilmiş ihracat pazarları sayesinde yüksek seviyesini sürdürmektedir. İhracat, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 oranında artarak 25,6 milyar dolar gerçekleşirken, yıllıklandırılmış ihracatımız 278,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Ayrıca yılın ilk yarısında 65,2 milyar dolar gerçekleşen yıllıklandırılmış turizm gelirlerinin de etkisiyle temmuz ayında yıllıklandırılmış mal ve hizmet ihracatımız 400 milyar dolar üzerindeki seyrini devam ettirmiştir. Bölgemizde yaşanan savaş ve jeopolitik gerilimler nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan kırılmalar, artan lojistik, enerji, sigorta ve finansman maliyetlerine rağmen ithalatta ocak-temmuz döneminde geçen yıla göre yüzde 4,7 ile kontrollü bir artış yaşanmıştır. Jeopolitik gerilimlerin etkisini azaltmak için aldığımız önlemler sayesinde cari açığın yılın kalanında sınırlı artışla sürdürülebilir seviyelerde kalacağını öngörüyoruz. İhracatımızı ve ihracatçılarımızı güçlü bir şekilde desteklemek temel önceliklerimiz arasındadır. Bunun yanı sıra üretim sektörüne yönelik uyguladığımız desteklerin ihracatımızın güçlü performansına katkı sağlamaya devam etmesini amaçlıyoruz. Rekabetçi bir şekilde büyümek ve büyümenin nimetlerini tüm toplumsal kesimlere yansıtmak için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Burhanettin Duran: Siyasi eleştiri sınırlarını aşan, demokratik meşruiyeti ve milli iradeyi hedef alan çarpık bir anlayışın tezahürüdür
  2. Bakan Gürlek, randevu talepleri üzerine gazeteci Uğur Mumcu’nun ailesiyle 6 Ağustos Perşembe günü görüşecek
  3. AK Parti'li Çelik: Netanyahu’nun tek amacı Gazze’yi tamamen yok etmektir
  4. Bakan Göktaş: Orman yangınlarından etkilenenler için 25 milyon lira kaynak aktardık
  5. Bakan Gürlek: 84 hakim ve savcı meslekten çıkarıldı
  6. İletişim Başkanı Duran: Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz
  7. Derince Belediye Başkanı Gökçe, CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye katıldı
  8. Bakan Çiftçi: Yurt içinde yurt dışında neredelerse mücadelemiz devam edecek
  9. Bakan Bolat: Temmuz ayı rekor bir ihracatla 25 milyar 600 milyon dolara yükseldi
  10. AK Parti'li Çelik: Cumhurbaşkanımızın siyasi konumunu Franco diktatörlüğü ile benzeştirmek akıl ve izan yoksunluğudur

© Copyright 2026

DHA