Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Okul Olaylarını ve Dijital Riskleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na AK Parti'li Beyazıt seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Okul Olaylarını ve Dijital Riskleri Araştırma Komisyonu, başkan ve diğer üyelerin seçimi için toplandı. Komisyon Başkanlığı'na AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt seçildi.

ABONE OL
Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)-

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen olaylar ile çocukların dijital ortamlarda karşılaştıkları riskler ve olumsuz etkilerin tüm yönleriyle ele alınarak araştırılması, çözüm önerileri geliştirilmesi ve benzer olayların önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi için İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısının açılışının ardından yapılan seçimler sonucunda Komisyon Başkanlığına AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt seçilirken Başkanvekilliğine AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Sözcülüğe AK Parti İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Katip Üye ise MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz seçildi.

'SÖZ KONUSU OLAN ÇOCUKLARIMIZ, GELECEĞİMİZDİR'

Beyazıt seçimlerin ardından yaptığı konuşmada okullarda meydana gelen saldırıların toplumu derinden üzdüğünü belirtti ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Beyazıt, "Bu meselenin iktidarı, muhalefeti olmaz. Bu işin partisi, siyasi hesabı olmaz. Söz konusu olan çocuklarımız, yavrularımız, geleceğimizdir. Komisyonumuzun alacağı kararların, benzer olayların önlenmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Komisyonda Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinden 3'er milletvekilinin bulunduğunu vurgulayan Beyazıt, komisyon çalışmalarının duyarlılıkla sürdürüleceğini ekledi. Komisyon 6 Mayıs Çarşamba günü çalışma takvimini belirlemek üzere toplanacak.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Hollanda Türkiye'deki yatırımlarda 32 milyar dolarla birinci sırada
  2. Bakan Fidan, Viyana Diplomasi Akademisi’nde düzenlenen konferansta konuştu
  3. Bakan Bayraktar: Özel, kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDV'ye kurban vekaleti verdi
  5. Bakan Gürlek: Uyuşturucudan hükümlü kişiler için yeni uygulama başlattık
  6. Libya'nın doğu ve batı unsurları ilk kez EFES-2026 Tatbikatı'nda bir araya geldi
  7. Özgür Özel, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'ı ziyaret etti
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletten, eşitlikten dem vuranların gerçek yüzlerini bugün hep birlikte görüyoruz
  9. Bakan Yardımcısı Alpkan: Gençlerimize tavsiyem kayıt dışı çalışmayın
  10. Bakan Kacır: Şili ile geliştirdiğimiz stratejik iş birliği, ülkelerimizin bilimsel kapasitesini güçlendiriyor

© Copyright 2026

DHA