Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Giresun’da 5 KOAH hastasına 4x4 ambulansla ulaşıldı

Giresun’da etkili olan yoğun kar yağışıyla yolu kapanan köylerde rahatsızlanan 5 KOAH hastası, UMKE ve 112 ekipleri tarafından 4x4 ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

ABONE OL
Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)-

Kent genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Yolları kapanan merkeze bağlı Güveç köyü, Bulancak’ın Muratlı köyü, Dereli ilçesinin Çengelköy, Akkaya ve Güdül köylerinde rahatsızlanan KOAH hastaları için UMKE ve sağlık ekipleri harekete geçti. Ekipler, kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu yollarda 4x4 ambulanslarla hastaları alıp, hastaneye kaldırdı. Hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İlk Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Zorlu kış şartlarına rağmen fedakarca görev yapan UMKE ve 112 Acil Sağlık personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sağlık teşkilatımız, her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya ve ihtiyaç duyulan her an hizmet vermeye kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.



Diğer Haberler

  1. ‘Miyopi ve presbiyopi vakaları küresel ölçekte yaygınlaşıyor’
  2. ‘Masum görünen yiyecekler migreni tetikliyor’
  3. ‘Bocavirüs çocuklarda ağır solunum sıkıntısına yol açabilir’
  4. Prof. Dr. Melih Tugay’dan sömestir tatil döneminde sünnet değerlendirmesi
  5. ‘Türkiye’de 10 yıl içinde 400 bin kişi siroz riskiyle karşı karşıya kalabilir’
  6. ‘Ara tatilde çocukların beslenme düzeni bozulabilir’
  7. Prof. Dr. Yazıcı: Her yıl 700 bin yeni tanıya rağmen, prostat kanserinden ölümlerde artış yok
  8. 11 yaşındaki Bekir, adını taşıdığı dedesinin böbreği ile yaşama sarıldı
  9. Uzmanı sporcu beslenmesinde yapılan hataları ve doğru stratejileri anlattı
  10. Türkiye'nin ilk 'Doğum Dostu Ebe Destek Merkezi', Ankara'da açıldı

© Copyright 2026

DHA