Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Titreme hastalığında ‘akıllı ses ötesi tedavisi’ denendi

Titreme hastalıklarında yeni teknoloji tedavi yöntemi olan ‘Akıllı Ses Ötesi Tedavisi (MRgFUS)’ Türkiye’de ilk defa Medipol Sağlık Grubu bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nde (PARMER) uygulandı. Yakın zamanda imzaladığı protokolle PARMER ekibine katılan, hareket bozuklukları hastalıklarında dünyaca ünlü isimlerden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Andres Lozano’nun önderliğindeki PARMER ekibi tarafından ilk kez uygulanan söz konusu tedavinin ardından nörologlar ve tıp öğrencilerine de konu hakkında seminer organize edilerek tedavinin ayrıntıları paylaşıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Uluslararası çalışmalarına Medipol Hastanesi’nin Acıbadem’de yer alan yeni adresinde devam eden PARMER son olarak, yakın zamanda iş birliği gerçekleştirilen ekibin yeni isimlerinden Toronto Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Geçmiş Dönem Başkanı Prof. Dr. Andres Lozano’yu ağırladı. Prof. Lozano, PARMER ekibi ile birlikte Esansiyel tremor (titreme hastalığı) ve titremenin baskın olduğu Parkinson hastalığı için yeni teknoloji tedavi yöntemi olan “Akıllı Ses Ötesi Tedavisini (MRgFUS)” uygulamalarına başladı.

YENİ NESİL TEDAVİ YÖNTEMİ: MRGFUS

Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Lozano, “Akıllı Sesötesi Tedavisi (MRgFUS) ile yaşam kalitesini olumsuz etkileyen tremor (titreme) hastalığında oldukça yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Cerrrahi müdahale gerektirmeyen, kesisiz, güvenli ve ileri teknoloji kullanımından yararlanan bir tedavi yöntemi olan MRgFUS ile kafa derisi üzerinden hedefe ulaşmak için yüksek yoğunluğa sahip 1.024 ayrı ultrason dalgası ile Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) yöntemi bir araya getirilerek, titremeye neden olan beyindeki hedef bölgenin etkisizleştirilmesi sağlanıyor” dedi.

MRgFUS uygulamalarının ardından Medipol Sağlık Grubu çatısı altında “Hareket Bozuklukları ve Fonksiyonel Nöroşirürjinin Bugünü ve Geleceği” ve “Hareket Bozukluklarında MRgFUS Tedavisinin Bugünü ve Geleceği” adlı iki farklı sempozyum düzenlendi. Prof. Lozano ve PARMER ekibi, söz konusu sempozyumun farklı saat dilimlerinde nöroloji hekimlerini ve öğrencileri ayrı ayrı ağırlayarak, MRgFUS ile tremor tedavisini, MRgFUS’un Hareket bozuklukları tedavisindeki yerini ve MRgFUS çalışma prensiplerini anlattılar.

Diğer Haberler

  1. Kuaförde serum taktırıp acillik olan var
  2. Düşünce gücüyle çalışan robot, yürümeyi etkileyen hastalıklara çözüm amaçlıyor
  3. Kızılay ilk yardım konusunda eğitimle 776 bin 312 kişiye ulaştı
  4. Protein diyeti modası, çocuk ve ergenleri tehdit ediyor
  5. "Kırım-Kongo kanamalı ateşi vakaları artıyor, kene ısırmalarına dikkat"
  6. Prof. Dr. Mehmet Öz: INVAMED sağlık teknolojisi alanında bizi bir lider konumuna taşıyor
  7. Baharın çocuklara sürprizi: Beşinci hastalık
  8. “Baharı mutlu geçirmek için magnezyumdan zengin beslenin”
  9. Yapay zeka ile anne rahmi değerlendirildi ve gebelik elde edildi
  10. Prof. Dr. Süleyman Taş, Emmy adayı ünlü oyuncu Kimberly Reyes’e izsiz yüz germe ameliyatı yaptı

© Copyright 2024

DHA