Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beşiktaş Basketbol Takımı, Scottie Wilbekin’i kadrosuna kattı

Beşiktaş Basketbol Takımı, Türk pasaportu taşıyan ABD’li oyun kurucu Scottie Wilbekin ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

Yeni sezonda Türkiye’yi Euroleague’de temsil edecek Beşiktaş, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar son olarak bir dönem milli takımda da forma giyen Scottie Wilbekin’i kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı ekipten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Türk pasaportu da taşıyan ABD'li oyun kurucu Scottie Wilbekin ile sözleşme imzaladı. Kolej kariyerini NCAA'de Florida Gators formasıyla tamamlamasının ardından profesyonel kariyerine 2014 yılında start veren Wilbekin, AEK, Darüşşafaka, Fenerbahçe gibi kulüplerde forma giydi. 2025-26 sezonunu Fenerbahçe'de tamamlayan 1,86 metre boyundaki oyuncu, 2018 yılında Türk vatandaşlığına geçmiş ve 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda Milli Takım kadrosunda yer almıştı. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Wilbekin'e Beşiktaş Ailesi'ne hoş geldin der, şanlı formamızla üstün başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. D-Smart’ta yayınlanan Kupa Günlüğü programına altın başarı ödülü
  2. Alp Aksoy: Her şampiyonada hedefim şampiyonluk
  3. Beşiktaş, Metecan Birsen'i kadrosuna kattı
  4. Kayserispor Benhur Keser ile prensipte anlaştı
  5. Aysu Türkoğlu, Tsugaru Kanalı'nı geçmek için start veriyor
  6. Göztepe'de Juan beklenen ilgiyi henüz göremedi
  7. Dynamic Racing Team, Türkiye Karting Şampiyonası’nın üçüncü ayağında tüm kategorilerde podyuma çıktı
  8. İsviçre, Dünya Kupası’nda son 16’da
  9. Portekiz, geriye düştüğü maçta Hırvatistan’ı kupanın dışına itti
  10. İspanya, Avusturya'yı 3 golle geçip son 16 turuna yükseldi

© Copyright 2026

DHA