Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beşiktaş - Trabzonspor final maçından notlar

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor saat 20.45'te karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan final maçında hakem Ali Şansalan düdük çaldı. Şansalan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlendi. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Burak Pakkan olurken; VAR'da ise Dennis Johan Higler görev yaptı.

ABONE OL
Olgucan KALKAN / İSTANBUL, (DHA)-

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Süper Lig'in 37'nci haftasında 2-2 berabere biten Hatayspor maçının 11'inde 7 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Topraktepe; Ersin Destanoğlu, Tayyip Talha Sanuç, Demir Ege Tıknaz, Chamberlain, Rashica, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'un yerlerine; Mert Günok, Necip Uysal, Salih Uçan, Gedson, Rashica, Muçi ve Muleka'yı sahaya sürdü.

Kaleyi bir maçlık aranın ardından Mert Günok'a emanet eden Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Svensson, Necip Uysal, Colley ve Masuaku'dan oluşturdu. Orta alanda Al-Musrati, Salih Uçan ve Gedson'u sahaya süren Topraktepe, hücum hattının sağında Ghezzzal, solunda ise Muçi'yi görevlendirdi. Serdar Topraktepe'nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

Beşiktaş şu 11 ile sahada yer aldı: "Mert Günok - Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson, Ghezzal, Muçi, Muleka."

GHEZZAL İKİ MAÇ SONRA 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığını atlatan Rachid Ghezzal, 2 maç sonra 11'de görev aldı.

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Alanyaspor ve Hatayspor maçlarında görev alamayan Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 11'e döndü. Sakatlığını atlatan ve hafta içinde takımla çalışan tecrübeli kanat oyuncusu 2 maçlık aranın ardından formasına kavuştu.

TRABZONSPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 37'nci haftasında deplasmanda 1-0 kazanılan Başakşehir FK maçının 11'inde değişikliğe gitmedi.

Kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet eden Avcı, savunma dörtlüsünü; Meunier, Mendy, Denswill ve Eren Elmalı'dan oluşturdu. Orta alanda Berat Özdemir, Umut Güneş'e forma veren tecrübeli teknik adam; hücum hattının sağında Visca, ortasında Bardhi, solunda ise Fountas'ı sahaya sürdü. Avcı'nın gol yollarındaki tercihi ise Onuachu oldu.

Trabzonspor'un Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Uğurcan Çakır- Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Umut Güneş, Visca, Bardhi, Fountas, Onuachu."

KUPAYI KAZANAN AVRUPA LİGİ'NE PLAY-OFF TURUNDAN BAŞLAYACAK

Kupa karşılaşması iki takımın Avrupa kupalarına katılması konusunda da önemli bir yere sahip. Kupayı kazanan takım, Avrupa Ligi'ne Play-Off Turu'ndan katılacak. Ligde 3'üncü sırayı garantileyen Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne ön eleme turundan katılmayı garantilemişti. Bordo-mavililer, kupayı kazanması halinde adını play-off turuna yazdıracak. Beşiktaş ise kupayı kaybetmesi halinde hafta sonunda lig maçında alacağı skora göre Avrupa kupalarına katılım gösterebilecek.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde iki takım sahaya 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı pankartla çıkarken; Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım da siyah kol bantlarıyla sahada yer aldı.

FİNAL MAÇI KAPALI GİŞE OYNANDI

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde taraftarlar iki takıma ayrılan tribünleri doldururken, müsabaka kapalı gişe oynandı. Mücadele öncesinde tüm biletler tükendi. Öte yandan tribünlere de 50 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VIP tribünlerde şehit ailelerini ağırladı. Ayrıca engelli futbolseverler TFF tarafından kendilerine özel olarak tahsis edilen tribünde maçı izledi.

BAKAN BAK, FİNALİ TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kupa finalini tribünden izledi. Bakan Bak, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş ile Trabzonspor final mücadelesini tribünden takip etti.

MAÇ ÖNCESİ SANATÇILAR SAHNE ALDI

Türkiye Kupası finali öncesinde birçok sanatçı sahne aldı. Sefo ve Norm Ender mücadele öncesinde konser verdi. Pençe-Kilit Harekatı operasyonunda şehit düşen kahraman askerler nedeniyle konserler kısa tutuldu. İlk olarak sahneye çıkan Sefo, parçalarını seslendirdiği sırada tribünlerden ıslık seslerinin yükselmesi dikkat çekti.

Diğer Haberler

  1. Hollandalı hakem Gözübüyük'ten A Milli Takım'a sunum
  2. Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil 10'uncu yıl gururunu yaşıyor
  3. Milli Güreşçi Rıza Kayaalp: Son kez Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyorum
  4. İtalya - Arnavutluk: 2-1
  5. Ümraniyespor, teknik direktörlük görevine Tuncay Şanlı'yı getirdi
  6. TFF'den Ozan Kabak açıklaması
  7. Gabriel Paulista: Her zaman bu arma için savaşan bir oyuncu olacağım
  8. A Milli Erkek Hentbol Takımı, İran ile oynadığı ikinci maçı da kazandı
  9. İspanya - Hırvatistan: 3-0
  10. Ay-yıldızlılarda, Gürcistan mesaisi sürüyor

© Copyright 2024

DHA