Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl Halikarnas, İstanbul ve Cumhuriyet kupaları olmak üzere 3 ayrı etapta düzenlenecek. Yarışların ilk ayağı 19-25 Mayıs'ta Bodrum'da gerçekleştirilecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, Bodrum’da yelken tutkunlarının buluşma noktası olacak. Bodrum Yalıkavak ’tan start alacak ekipler sınıflarına göre Rodos Adası’nı ve Simi Adası’nı dönerek tekrar Yalıkavak’ta finiş verecekler. Halikarnas Kupası’nın takdim edileceği ödül töreni ise 25 Mayıs’ta Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek.

Yarışlarla ilgili olarak Lazzoni Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Açık Deniz Yat Yarışları Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında yarışların dünya çapında saygınlık kazandığını ifade etti. Yemlihaoğlu, “Bunun için çok heyecanlıyız ama çabalar hiç bitmiyor. Sporculara en doğru ve adil yarışı sunmak, ülkemizin tanıtımına ve yeni sporcuların yetişmesine olanak sağlamak istiyoruz. Omuzlarımızdaki yük çok ağır ama büyük bir şevkle çalışıyoruz” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir günde sezonun en zorlu yarışlarından birinin başlayacağını belirten Yemlihaoğlu, “250 millik çok zorlu meteorolojik şartlarda yapılacak. Rodos Adası'nın etrafından dönerek gelecekler. Büyük bir macera olacak. Hemen ardında İstanbul'un fethi var. İstanbul, denizden fethedilmiştir. Bugün de denizcilerin denizde olmasını istedik. Bugünü kutlamak için İstanbul Boğazı'nda olacağız. Daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Yarışı var. Cumhuriyet'in coşkusunu yaşadığımız, denizlerde kutladığımız bir etkinlik. İstanbul Boğazı, çok zorlu bir parkur. Akıntıları, gelgitleriyle ekipleri çok zorluyor. Bence dünyada eşi benzeri yok. Bu üç yarışta en başarılı olan ekibi 2024 yılının şampiyonu ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZLEM AKDURAK: YARIŞLAR BİR MARKA HALİNE GELDİ

Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da, “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, ilk günden itibaren uluslararası yelken camiasında son derece kıymetli hale gelen bir yarış. Her geçen gün hem katılım sayısı hem de coğrafi ve sportif yetkinliğiyle büyüyen bir organizasyon. Bir marka haline geldi. Cumhurbaşkanlığı makamının yelken sporumuz ile bir araya gelmesi bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.

VOLKAN DEMİROĞLU: BU ORGANİZASYONUN BİR PARÇASI OLMAK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nın dört yıldır ana destekçisi olduklarını ve bunu uzun yıllar sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. Demiroğlu, “Her sene daha da büyüyen ve ülkemizin dünya çapında tanıtımında çok önemli bir rol oynadığına inandığımız bu organizasyonun bir parçası olmak bizim için gurur verici. Geçtiğimiz yıl yarışlara ilk defa suya indirdiğimiz 'As One' yelkenlimizle katıldık ve çok güzel başarılar elde ettik. Çalışanlarımızın bu etkinlikte yer almasını, bu heyecanı ve mücadeleyi deneyimlemesini çok önemsiyoruz. Bu sene de profesyonel ekibimizle birlikte çalışma arkadaşlarımız da yarışacak. Kupa için mücadele edecek tüm yarışçılara gönülden başarılar diliyoruz” sözlerini sarf etti.

VELİ MURAT AÇIKALIN: BU SENE DE HERKESİN KEYİF ALDIĞI EĞLENDİĞİ BİR YARIŞ SEZONU OLSUN

2023 Şampiyon ekip temsilcisi Veli Murat Açıkalın yaptığı konuşmada, “İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal’in ilk görevi yeri olan Cumhurbaşkanlığı makamı altında bu yarışların düzenlenmesine vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü birbirinden değerli sponsorlara teşekkür ediyorum. Bu yıl da 5’incisi düzenlenecek bu yarışların. Geçen sene 100. Yılda 4’üncüsü düzenlenen etaplarda, yerli yabancı birçok teknenin katıldığı amatör ve profesyonel ekibin yer aldığı yarışlarda birinciliği almak, onun kadar değerli yine kadın yelken kadın statüsünde bir kupa kaldırarak farkındalık yaratmak bizim için gerçekten çok değerliydi. Bu sene de kazasız belasız, herkesin keyif aldığı eğlendiği bir yarış sezonu olsun” dedi.

İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman ise “İstanbul Açık Deniz Yat Yarışları Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu’na bana bu görevi verdiği için çok teşekkür ediyorum. Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’la ve sponsorumuz DHL Express ile birlikte görüştüğümüz üzere birçok proje var. Açık denizlerin dışında iç sularda neler yapabiliriz bunlarla ilgili sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirip sonuç almayı planlıyoruz” dedi.

BU YIL İSTANBUL KUPASI DA VERİLECEK

Beşincisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’na bu yıl yeni bir etap da eklendi. 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü törenleri kapsamında yarışçılar İstanbul Boğazı’nda yarışacak. Beşiktaş’tan start alacak olan ekipler, İstanbul Boğazı’nda kıyasıya bir rekabetten sonra yeniden Beşiktaş’ta finiş verecekler. Yarış sonunda kazanan ekip, İstanbul Kupası’nın sahibi olacak.

CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları’nda bu yıl da Cumhuriyet Kupası heyecanı yaşanacak. Yarışların Cumhuriyet Kupası etabı, 26 Ekim’de 'Şamandıra Yarışları'yla başlayacak. 29 Ekim’de ise İstanbul Boğazı, yelkenliler ile renklenecek. Yarışmacılar, Cumhuriyet Kupası için İstanbul Boğazı’nın zorlu parkurunda yarışacak.

BOĞAZDA GÖRKEMLİ ŞÖLEN

Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar, İstanbul Boğazı’nda iki kıta arasında muhteşem bir parkurda Cumhuriyet Kupası için yarışacak. Cumhuriyet Kupası yarışları 29 Ekim günü Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI İÇİN KITALARARASI YARIŞACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla ve İstanbul etaplarının sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak. İstanbul etabı 29 Ekim’de Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı görkemli ödül töreni ile sona erecek.

Diğer Haberler

  1. Dursun Özbek: Ali Koç, tüm bu yaptıklarının hesabını senden teker teker soracağım
  2. Galatasaray Başkan adayı Süheyl Batum’dan Fenerbahçe’ye suç duyurusu
  3. Şırnak’ta 9 ülkeden 63 tenisçinin katıldığı 3’üncü Uluslararası Cudi Cup Turnuvası başladı
  4. İBB Spor Kulübü’nün madalyalı tekvandocuları basınla buluştu
  5. TFF Başkan Adayı Erdal Alkış: Takımları borçtan kurtaracak finansman projemiz var
  6. Beşiktaş'tan istifa açıklaması
  7. Beşiktaş'tan silahlı saldırıya uğrayan Jean Onana'ya geçmiş olsun mesajı
  8. Filenin Sultanları'nı dev ekranda 10 bin kişi izledi
  9. Süper Lig'de 38'inci haftanın programı belli oldu
  10. Derbide 35 kişiye işlem yapıldı, 4 taraftar gözaltına alındı

© Copyright 2024

DHA