Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan Sıfır Atık Projesi’ne destek

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasındaki Sıfır Atık Protokolü’nün imza töreni düzenlendi.

ABONE OL
Sacit GÖNCÜ - Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA)

Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen İmza törenine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Harun Erdenay, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan, yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı’nı tebrik ederek sözlerine başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanvekili Harun Erdenay, “Çok değerli bir iş birliği için burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'ydü. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız ile birlikte böylesine anlamlı bir yola çıkmak bizler için gurur verici. Bugün imzaladığımız protokol ile salonlarımızda sıfır atık uygulamalarının yoğunlaştırılmasını, atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanım uygulamasını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Basketbolun geniş etki alanının bu iş birliğine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu alanda Süper Lig'imizde "Atmıyoruz, Paylaşıyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiğimiz oyuncak paylaşımı etkinliği bu konudaki farkındalığı dayanışmayla buluşturuyor. Nisan ayı boyunca da Süper Lig maçlarında led ekranlarımızda sıfır atık temelli görseller yer alacak. Anlaşmanın camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

FATİH TURAN: BU İŞİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ÇABALIYORUZ

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan ise, “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilmiş bir gün. 197 ülkede eş zamanlı olarak kutlanıyor. Atık artık bir hammadde olarak değerlendiriliyor. İnsanlar eskiden atıktan kurtulmaya çalışırken şimdi geri kazanmaya çalışıyor. Tüketim çılgınlığı içinde tüketiyoruz ama aynı zamanda atık üretiyoruz. Bu da kuraklık, aşırı iklim olayları, mevsim kayması, kıtlığın artarak devam etmesi sonucunu ortaya çıkarıyor. 2017 yılında ülkemizde Emine Erdoğan'ın himayesinde başlamış bir etkinlik olarak ortaya çıktı. 2017'de yola çıktığımızda geri dönüş oranı yüzde 13'tü. Bugün yüzde 30'larda. Tek kullanımlık plastiklerin kullanımının kısıtlanmasıyla ilgili çalışmamız var. Atıklardan 365 milyar TL bir tasarruf ettik. Atıkların geri kazanılmasıyla 2 trilyon litre tasarruf ettik. Akaryakıt anlamında da ülkemizdeki kara taşıtlarının 1 yıllık harcaması kadar petrol tasarrufu yaptık. Ağaçları korumuş olduk. Denizlerdeki atıkların toplanması için de ciddi çalışmalar yaptık ve 375 bin ton atık topladık. Bu konuyla ilgili farkındalık için çabalamamız gerekiyor. Sivil toplum örgütleriyle ve organizasyonlarla yürüterek tabana inmek ve bu işe çekirdek aileden başlamak gerekiyor. Bu işi yaygınlaştırmak için çabalıyoruz” ifadelerinde bulundu.

İmzaların atılmasının ardından Fatih Turan, Harun Erdenay’a geri dönüştürülmüş kağıttan imal edilen sıfır atık yönetim belgesi verdi. Harun Erdenay ise Fatih Turan’a isminin yazılı olduğu 10 numaralı A Milli Erkek Basketbol Takımı forması takdim etti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bak: Dünya Kupasında da iyi işler yapacaklar
  2. Göztepe ile Gençlerbirliği bıçak sırtı maç oynayacak
  3. A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılmayı hak kazanması Tokat'ta coşkuyla kutlandı
  4. Ela Hacıosmanoğlu: Dünya Kupası'nı ellerimizde kaldırırız
  5. Hakan Çalhanoğlu: 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum
  6. Kaan Ayhan: Uzun yıllardır bugünü bekliyoruz
  7. Vincenzo Montella: Tüm duyguları tarif etmek çok zor
  8. Abdülkerim Bardakcı: Türk’ün Türk’ten başka bir dostu yokmuş
  9. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kızı Ela: Dünya Kupası'nı ellerimizde kaldırırız
  10. Orkun Kökçü, DHA mikrofonuyla Ferdi ve Oğuz'dan Dünya Kupası yorumlarını aldı

© Copyright 2026

DHA