Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Windsurf Türkiye Şampiyonası Foça'da başlayacak

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Windsurf Türkiye Şampiyonası Slalom Ligi'nde sezon İzmir Foça'da start alacak. Organizasyonun 2-5 Mayıs tarihleri arasındaki Foça etabında 12 kulüpten yaklaşık 100 sporcu mücadele edecek.

ABONE OL
Seyfi GÜL / FOÇA, (DHA)

Rüzgarıyla ünlü Foça parkurunda yelken basacak genç sporcular tecrübe kazanırken, dereceye girmek ve Windsurf Milli Takımı'na seçilebilmek için yarışacak. Organizasyon komitesi üyesi, Yenifoça Rüzgar Sörfü, Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Nadir Nizam ilçenin denizi ve rüzgarıyla windsurf için çok uygun bir parkur olduğunu, bu parkuru yelkenciler olarak, "Rüzgarın Evi" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Nadir Nizam, "2024 Windsurf Slalom Ligi ilk etabı Foça'da gerçekleştirilecek. Sponsorlarımızla yaptığımız işbirliği çerçevesinde yarış hazırlıklarımız başladı. Foça'mız şu an için kendini kuzey rüzgarlarıyla gerçekten ispatlamış bir parkur. Farkı rüzgarı ve doğası. Foça bu iş için gerçekten çok elverişli. Tüm sporcularımızı bu etapta heyecanı ve aksiyonu yüksek yarışlar bekliyor. Umarım güzel bir Foça havasına denk gelir. Güzel bir organizasyon gerçekleştirmeyi planlıyoruz. TYF organizasyonunda gerçekleştirilecek bu yarışa tüm sporcu ve kulüplerimizi bekliyoruz" dedi.


TURİZMCİLERDEN TAM DESTEK

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Bilge Durdu İşler, organizasyonla ilgili, "Gelişmiş ülkelerde turizm çeşitliliğinde spor turizmi çok etkilidir ve çok ön plana çıkmaktadır. Biz de dünya turizm liginde yer alan turizmciler olarak sporu sonuna kadar destekliyoruz. TYF'nin Windsurf Yelken Şampiyonası'nın birinci etabı bu yıl Foça'da gerçekleştirilecek. Bu etapta sporcularımızı, hakemlerimizi ve yöneticilerimizi tesislerimizde ve ilçemizde ağırlamanın gururunu duymaktayız. Tüm sporseverleri 2-5 Mayıs'ta Türkiye Windsurf Şampiyonası'na davet ediyoruz" diye konuştu.

ÇAĞLA KUBAT 30 SPORCUSUYLA PARKURDA

Ülkemizi uluslararası yarışmalarda da başarıyla temsil ederken, kurduğu Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü'nde kendisi gibi başarılı milli sporcular da yetiştiren Çağla Kubat, şampiyonaya 30 sporcusuyla katılacağını söyledi.

Çağla Kubat, "Çok sayıda antrenör ve sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek şampiyonaya Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü olarak 30 sporcuyla katılım göstereceğiz. Foça'nın güzel doğası, rüzgarı ve deniziyle buluşmak için heyecanlıyız ve her zamanki gibi iddialıyız. Tüm sporculara ve antrenörlere başarılar diliyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, yönetim kurulu listesini teslim etti
  2. Ali Koç: Biz işin başı ya da lideri değiliz ama işin içindeyiz
  3. Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final öncesi basın toplantısı düzenlendi
  4. Fenerbahçe, Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü
  5. Dursun Özbek, yönetim kurulu listesini teslim etti
  6. Beykoz Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı İstanbul şampiyonu oldu
  7. Beykoz Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı İstanbul şampiyonu oldu
  8. Hatayspor'da Volkan Demirel ile yollar ayrıldı
  9. Arthur Masuaku sakatlığı nedeniyle Rizespor maçının kadrosundan çıkarıldı
  10. Marco Reus, sezon sonunda Dortmund'dan ayrılıyor

© Copyright 2024

DHA