Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Düzce'de feci yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Düzce'nin Yığılca ilçesinde, 2 katlı müstakil evde sobadan çıkan yangında 3 çocuk yanarak can verirken, çocuklarını kurtaramayınca pencereden atlayan Muhammet Korkmaz'ın bacağı kırıldı.

ABONE OL
Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

Olay, dün gece Yığılca'nın Hoşafoğlu köyünde meydana geldi. Muhammed Korkmaz'a ait 2 katlı evde, sobadan yangın çıktı. Alevler kısa sürede evi sararken, Muhammed Korkmaz evin üst katında uyuyan 3 çocuğunu kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Pencereden son anda atlayarak kendisini kurtaran Muhammed Korkmaz'ın bacağı kırıldı.

Evden çıkamayan Medine Korkmaz (12), Emirhan Sadi Korkmaz (10) ve Umut Eren Korkmaz (8) yanarak can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından 3 çocuğun cansız bedenleri evden çıkarıldı. 3 çocuğun cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Ailenin bir komşusu, "Baba camdan atlayarak kendisini kurtarmış. Bacağını kırdı. 3 çocuk evde yanarak öldü. Anneleri evi terk etmişti" dedi.

ENGELLİ 3 KARDEŞ ÖZEL REHABİLİTASYON MERKEZİNDE EĞİTİM GÖRÜYORDU

Düzce'nin Yığılca ilçesi Hoşafoğlu Köyü'nde meydana gelen yangında Medine, Emirhan ve Umut Korkmaz kardeşler hayatını kaybederken, baba Muhammed Korkmaz ise pencereden atlayarak kendisini kurtardı. Hayatını kaybeden 3 kardeşin zihinsel engelli olduğu ve öğrenme güçlüğü çektikleri için Özel Güneş Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gördükleri öğrenildi.

Sabah saatlerinden itibaren çocukların hayatını kaybettiği evde soğutma çalışmaları devam etti. Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonrasında yangın tamamen söndürüldü. Evden geriye yangına sebep olan soba ve çocukların okullarında kullandığı yanan kitapların bir kısmından başka bir şey kalmadı. Evin altında bulunan ancak yangından zarar gören araç iş makineleri ile bulunduğu yerden çıkarıldı. Yangın sonrası bölgeye gelen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri incelemeler yaptı. Vali Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun hepimizin başı sağ olsun sabah saat 05.00 sıralarında çıkan yangınla karşı karşıya kalındı. 3 tane çocuğumuz 8-10-12 yaşlarında hayatlarını kaybetti. Baba pencereden atlamak sureti ile kendisini kurtardı ve yaralı. Çok acı bir olay. Başımız sağ olsun. Devletimiz ailenin yanında, maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapacağız. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın" dedi.

3 KARDEŞİN ÖLÜMÜNÜN ÜZÜNTÜSÜ YAŞANIYOR

Düzce’nin Yığılca ilçesi Hoşafoğlu Köyü'nde yangında 3 kardeşin ölümünün üzüntüsü yaşanıyor. Köylülerden Halil Ergün çok üzüldüğünü ifade ederek, "Çok iyi insanlardı. Ayrılmışlardı, çocuklar babaları ile kalıyordu, birde babaanneleri vardı. Babaanneleri damadının yanına gitmiş iki gün önce. Babaları ile çocuklar yalnız evdelermiş. Babaları çalışıyordu, çocuklarına bakıyordu. Bunlar 4 çocuk, okula giden yurttaymış. 3'ü vefat ediyor, büyükleri yurttaydı. Çok üzüldük" dedi.

Muhammed Korkmaz’ın akrabası Burhan Demir ise, "Baba, benim halamın oğluydu. Allah'tan gelen bir durum. Yapılacak bir şey yok. Yangın elektrikten diyorlar, sobadan diyorlar ama şu anda neden çıktığı belli değil. Babaları günlük işlerde çalışıp çocuklarına bakıyordu" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında karar
  2. İmam, sabah namazı için geldiği caminin önünde komşusu tarafından öldürüldü
  3. 'Ayhan Bora Kaplan' davasında 8 tahliye
  4. 2 kardeşten birini öldüğü, diğerinin yaralandığı gübre kavgasının sanığı için savcı, müebbet istedi
  5. Ailesine kızdı, tüfekle inşaatta rastgele ateş açtı
  6. Mersin'de DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı
  7. 'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
  8. Van-Bahçesaray kara yolunun 36 kilometresi ulaşıma açıldı
  9. Mersin'de organize suç çetesi operasyonu: 6 gözaltı
  10. İsias Otel davasını izlemeye gelen KKTC Başbakanı Üstel: Çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız

© Copyright 2024

DHA